Share

Terwijl de Belgian Red Flames pas op donderdag 21 januari 2015 voor het eerst samenkomen voor een stage van twee dagen in Tongerlo gaan de Yellow Tigers, het Belgische nationale vrouwenvolleybalteam, al op dinsdag 5 januari 2015 aan de slag met het Olympisch kwalificatietornooi richting Rio 2016.

2016_Summer_Olympics_logo.svg

In het Turkse Ankara wordt inderdaad gespeeld tegen achtereenvolgens Polen (dinsdag 5/1 om 15u30 onze tijd), Italiê (woensdag 6/1 om 13u onze tijd) en Rusland (donderdag 7/1 om 13u onze tijd) met eventueel een halve finale op zaterdag 9/1 en wedstrijd voor de 3de plaats of de finale op zondag 10/1. Alleen de winnaar van de finale verovert een ticket voor de Olympische Spelen, het nummer twee en drie spelen in juni dit jaar een ultiem kwalificatietoernooi in Japan.

Het logo van de Algarve Cup - (c) FPF

Het logo van de Algarve Cup – (c) FPF

De Belgian Red Flames spelen hun eerste officiële interland in 2016 in Portugal op de Algarve Cup op woensdag 2 maart 2016 waar ze voor het eerst deelnemen en in een groep ingedeeld zijn met Canada, Denemarken en Ijsland. In de andere groep zitten gastland Portugal, Brazilië, Nieuw-Zeeland en Rusland, teams die de Belgian Red Flames kunnen ontmoeten in de klassementswedstrijd of finale.

Op vrijdag 8 april 2016 volgt dan de verplaatsing in de EK-kwalificatie naar Engeland en op dinsdag 12 april 2016 spelen de Belgian Red Flames voor het eerst thuis dit jaar op Den Dreef in Leuven tegen Estland! Op zaterdag 3 juni 2016 wacht op het einde van dit seizoen nog de verplaatsing naar Estland. Twee dagen later, op zondag 5 juni 2016, volgt in Oostende dan nog de uitreiking van de tweede Sparkle!

Bekijk foto’s van alle Belgian Red Flames:

Sportpix.be

Share