Share

Tine Schryvers, die de voorbije jaren in de Verenigde Staten voetbal en studie combineerde bij Memphis Tigers en Tulsa Hurricane, verhuist in 2016 naar Noorwegen. Ze tekende een profcontract bij Valerenga Fotball Damer in Oslo, de club die getraind wordt door David Brocken in het verleden nog Belgisch landskampioen bij de mannen met Lierse SK.

Valerenga eindigde het voorbije seizoen op de tiende plaats net boven de degradatieplaatsen en het wil in 2016 de lat opnieuw iets hoger leggen. De start van de Noorse competitie voor Valerenga is eind maart met een thuiswedstrijd tegen Stabaek.

Tine Schryvers aan de bal voor de Belgische U19 in een oefenduel tegen Wales. Foto - David Catry

Tine Schryvers aan de bal voor de Belgische U19 in een oefenduel tegen Wales. Foto – David Catry

Tine Schryvers, geboren op 11 maart 1993 in Zoersel, begon haar voetbalcarrière bij Vlimmeren waar ze mede dankzij haar selecties voor de Belgische nationale jeugdteams in een groep met toen ook al Sparkle Tessa Wullaert al vroeg de overstap maakte naar Standard. Na een korte stop bij Waasland-Beveren Sinaai Girls vertrok ze begin 2012 naar de Verenigde Staten. Door de afstand en ook door blessures was ze een tijd niet beschikbaar voor de Belgische nationale ploegen maar met haar terugkeer naar een Europese topcompetitie kan ze zich mogelijk opnieuw in het vizier van de Belgian Red Flames voetballen.

Luister naar Tine Schryvers begin 2014:


of ook nog in het engels:

Voor nog meer info kan U terecht op:
Website Valerenga IF

Lees ook nog via:
Website KFC Eendracht Zoersel

Share