Op woensdag 14 maart 2018 mochten de Belgian Red Flames U15 onder leiding van bondscoach Xavier Donnay op het Belgian Football Center in Tubeke aantreden tegen hun leeftijdsgenoten uit Duitsland die in november vorig jaar nog in Wetzlar met 1-6 verloren tegen de Verenigde Staten.

Duitsland U15 voor aanvang van de wedstrijd in Tubeke! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Het was meteen een harde leerschool voor de jonge meisjes die in de eerste helft een half dozijn doelpunten moesten toestaan. Met 3 goals van Franziska Kett (1ste, 12de en 19de minuut) en eentje van Ria Clara Fröhlich (8ste minuut), Maja Sternad (23ste minuut) en Natasha Kowalski (37ste minuut) liepen de bezoekers uit tot 0-6 vooraleer Marie Detruyer in de toegevoegde tijd van de eerste helft (40ste minuut + 1) de Belgische eer wist te redden (1-6).

De Belgian Red Flames U15 voor de aftrap van hun duel tegen Duitsland! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Na de rust en enkele wissels kon België als eerste scoren via Luna Vanzeir (2-6, 55ste minuut) maar daarna kon het team van coach Bettina Wiegmann nog 2 keer raak mikken vanop de strafschopstip telkens via Mia Büchele (57ste en 71ste minuut). 2-8 waren uiteindelijk zware verliescijfers voor de Belgian Red Flames U15 in deze vriendschappelijke ontmoeting. Er is dus nog veel werk aan de winkel bij de Belgische jongeren maar vergeten we vooral niet dat het jeugdvoetbal in het leven werd geroepen om zaken aan te leren en op te steken.

Captain Luna Vanzeir, hier aan de bal tegen haar Duitse collega Lisanne Grawe, zorgde voor een Belgisch doelpunt in de 2de helft! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke