Share

De aanslagen op de luchthaven van Zaventem en het metrostation van Maalbeek liggen nog in eenieders geheugden. Dag op dag twee jaar later zal op donderdag 22 maart 2018 in Molenbeek het Johan Cruyff Court worden geopened, een initiatief van Play and Peace, de Johan Cruyff Foundation en de gemeente Molenbeek waarbij jongeren via sport thema’s als respect, gezondheid, team spirit, integratie en zelfontwikkeling leren ontdekken en toepassen.

De officiële opening zal plaatsvinden vanaf 17u30 in het Muzenpark aan de Brigade Pironlaan/Ossegemstraat in Sint-Jans-Molenbeek. Nadat er een minuut stilte zal worden gehouden ter nagedachtenis van de slachtoffers van 22 maart 2016 volgt er een freestyle performance door Soufiane Bencok en wordt het lied #ChangeOurGame van Scott &Young gespeeld en komen ook de rappers Quendryk en Rocky aan bod.

Daarna spreken Françoise Schepmans (de burgemeester van Sint-Jans-Molenbeek), Ahmed El Khannouss (Schepen van Sport van Sint-Jans-Molenbeek), Maryem van den Heuvel (de Nederlandse Ambassaderice in België), Marc Bosmans (Governeur van Rotary) en Niels Meijer (director van de Johan Cruyff Foundation) de menigte toe.

Vanaf 18u15 is er dan nog een voetbaltornooi voor de lokale jeugd met de U14 van Molenbeek tegen spelers van het Cruyff Court van Mechelen.

Nog melden dat iedereen welkom is!

Bekijk ook nog de reportage van Bruzz International rond het Johan Cruyff Court in Molenbeek:
Bruzz.be

Volg alles over de Cruyff Court in Molenbeek en de openingsplechtigheid via:
Fb Cruyff Court Molenbeek

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share