Share

Op dinsdag 20 maart 2018 stond er in de Super League een volledige speeldag op het programma. U kon wedstrijden gaan bekijken in Heist-op-den-Berg, Genk en Tubeke waar op het Belgian Football Center een vrouwelijke Classico op het programma stond.

Maurane Marinucci, Laura De Neve en het scheidsrechterstrio schudden handjes voor de vrouwelijke Classico in Tubeke! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Vrouwelijk RSC Anderlecht was door bondscoach Roberto Martinez en zijn nog niet allemaal aanwezige Rode Duivels verbannen van hun normale speelveld met uitzicht op Lembeek naar het synthetisch veld van het Nationaal Voetbalcentrum waar slechts een kleine zittribune staat. Misschien kan daarin een reden gezocht worden dat ze ook verrassend onderuit gingen thuis tegen Standard.

RSC Anderlecht trof paal en lat, Standard werkte af op stilstaande fases maar het won wel verdiend! Het stond immers als een team op het veld, iedereen vocht voor elkaar en Noémie Gelders (ex-speelster van RSC Anderlecht) kende een superavond! Zij trapte 3 keer raak. Eerst via een vrije trap die door Justine Vanhaevermaet ongewild in de eigen winkelhaak werd gekopt (0-1), enkele ogenblikken later vanop bijna dezelfde plaats via de onderkant van de lat en volgens de assistent-scheidsrechter ook over de lijn (0-2) en uiteindelijk vanop de strafschopstip waarop ze haar zenuwen ten opzichte van ex-ploeggenote Ines Fernandez Gonzalez onder controle hield en de doelvrouw met Spaanse roots de verkeerde kant uitstuurde (0-3). Noémie Gelders had in het slot nog vaker kunnen scoren maar toen ging de bal naast, stond een Anderlecht-verdediger nog in de weg of hield de lokale doelvrouw haar van meer succes! Aan de overkant kweet ook Lisa Lichtfus zich van haar taak door net als haar team een sterke prestatie neer te zetten. De vrouwelijke Rouches zorgden dus voor een stunt op het goeie moment want niemand verwachtte nog veel tegenstand voor RSC Anderlecht op weg naar een eerste landstitel sinds 1998.

Standard na de verrassende winst op bezoek bij RSC Anderlecht! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

In de andere duels was er een gelijkspel tussen KRC Genk Ladies en KAA Gent Ladies, twee teams die mekaar nog ontmoeten in de halve finale van de Beker van België, en won OH Leuven vlot op bezoek bij KSK Heist!

***Dit waren alle uitslagen op de 19de speeldag in de Super League:

KRC Genk Ladies – KAA Gent Ladies 2-2 (rust: 0-1);
Doelpunten: Amber Maximus 0-1, Sylke Calleeuw 1-1, Chloë Vande Velde 1-2, Sharon Zagar 2-2.

Bekijk de beelden van deze wedstrijd met dank aan Sportbeat:

KSK Heist – OH Leuven 0-9 (rust: 0-5);
Doelpunten: Jarne Teulings 0-1, Inara Bouker 0-2, Britt Vanhamel 0-3, Celien Guns 0-4, Jarne Teulings 0-5, Britt Vanhamel 0-6, Zenia Mertens 0-7, Sari Kees 0-8, Ulrike De Frère 0-9.

Bekijk de goals met dank aan Sportbeat:

RSC Anderlecht – Standard 0-3 (rust: 0-2);
Doelpunten: Noémie Gelders via Justine Vanhaevermaet 0-1 owngoal, Noémie Gelders 0-2, Noémie Gelders 0-3.

Bekijk de hoogtepunten uit RSC Anderlecht – Standard met dank aan Christophe Evrard:

Na de 2de competitienederlaag van het seizoen heeft RSC Anderlecht met 49 punten uit 19 duels nog altijd 18 punten voorsprong op de eerste achtervolgers KAA Gent Ladies en KRC Genk Ladies, die allebei een wedstrijd minder hebben gespeeld. Standard is na de stuntzege op bezoek bij vrouwelijk paars-wit nu definitief zeker van deelname aan play-off 1 richting landstitel.

Luister naar Noémie Gelders (Standard):

Luister naar Laura De Neve (RSC Anderlecht):

Luister naar Charlotte Cranshoff (Standard):

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share