Share

Nadat vorige week vrijdag 16 maart 2018 in Nyon Liverpool en Manchester City tegen mekaar werden uitgeloot in de kwartfinales van het kampioenenbal was een volledig Engelse finale in de UEFA Champions League in Kiev niet meer mogelijk. Bij de vrouwen behoort zo’n eindstrijd na de eerste twee heenwedstrijden in de kwartfinales van de UWCL wel nog tot de mogelijkheden. Zowel Manchester City als Chelsea wonnen immers hun heenwedstrijd in de kwartfinales waardoor ze een flinke stap hebben gezet richting halve finales en daarin – als ze zich plaatsen – vermijden ze zeker mekaar.

Manchester City ontving in het eigen Adademy Stadium het Zweedse Linköpings FC. Keira Walsh trof voor de thuisploeg de paal terwijl Nikita Parris in het derde kwartier het openingsdoelpunt lukte vanop de strafschopstip (1-0, 37ste minuut). Liza Lantz, die al geel had gekregen, speelde de bal met de hand en werd door de Franse scheidsrechter Stephanie Frappart meteen ook uit het veld gestuurd. Tien minuten na de rust kopte Jane Ross met elf tegen tien de 2-0-eindstand op het bord. Een voorsprong die Manchester City volgende week mag gaan verdedigen in Zweden!

Ook in Montpellier – Chelsea voor 5.291 toeschouwers in het Stade de la Mosson trof de thuisploeg eerst de paal toen de Spaanse -Virginia Torrecilla al vroeg in de wedstrijd naar doel kopte maar de bal belandde uiteindelijk in de handen van de Zweedse doelvrouw Hedvig Lindahl. Het team van de Belgische Gouden Schoen Janice Cayman probeerde wel maar het faalde ook later in de afwerking. Toen de Deense Katrine Veje op aangeven van Sandra Toletti naar doel trapte hadden ze wel pech want de bal ging opnieuw tegen de paal (68ste minuut). Op dat ogenblik stond het echter al 0-1 nadat Maren Mjelde een bal van Virginia Torrecilla op het middenveld onderschepte en Ji So-Yun bediende. De Zuid-Koreaanse zorgde met een overhoekse schuiver over de grond voor het openingsdoelpunt (49ste minuut). Ramona Bachmann mikte voor de bezoekers kort voor het uur een bal tegen de paal maar het zou toch nog 0-2 worden nadat de ingevallen Erin Cuthbert een hoekschop van Magdalena Ericsson mooi binnenkopte (0-2, 70ste minuut). Chelsea, dat voor het eerst in de kwartfinale staat en eerder al Bayern München opzij zette, lijkt nu al op rozen te zitten. Het team van coach Jean-Louis Saez mag je echter niet onderschatten. Eerder in deze campagne schakelden ze in de eerste ronde na een thuisnederlaag (0-1) immers nog het Russische Amkar Perm uit door met 0-2 te gaan winnen in de vrieskou van Moskou! Het wordt dus uitkijken of ze dat nu ook op Kings Meadow kunnen doen.

Op donderdag 22 maart 2018 komt ook Belgian Red Flame Tessa Wullaert in actie met VfL Wolfsburg thuis tegen Slavia Praag terwijl titelverdediger Lyon in het Parc OL FC Barcelona ontvangt!

***Uitslagen heenwedstrijden kwartfinales op woensdag 21 maart 2018:

Manchester City – Linköpings FC 2-0 (rust: 1-0);
Doelpunten: 37′ Nikita Parris 1-0 op strafschop, 55′ Jane Ross 2-0.
Rode kaart: 37′ Liza Lantz (Linköpings FC) na 2 gele kaarten.

Montpellier – Chelsea 0-2 (rust: 0-0);
Doelpunten: 49′ Ji So-Yun 0-1, 76′ Erin Cuthbert 0-2.

Nog te spelen op donderdag 22 maart 2018:
VfL Wolfsburg – Slavia Praag (18u);
Lyon – FC Barcelona (18u45);

U kan alles live volgen via:
UEFA.com – UWCL

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share