De Belgian Red Flames U17 hebben op het Sportpark De Watertoren in Zaltbommel op maandag 26 maart 2018 hun tweede groepsduel in de EK-eliteronde in Nederland tegen Roemenië gewonnen. Het werd een overwinning met maar liefst een half dozijn doelpunten!

De Belgian Red Flames U17 voor hun duel in Zaltbommel tegen Roemeniê! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Bij de rust stonden de Belgian Red Flames U17 onder leiding van bondscoach Tamara Cassimon al ruim voor dankzij doelpunten van Karlijn Knapen (1-0, 10de minuut), Zenia Mertens (2-0, 22ste minuut), een owngoal van Ioana Edvina Ciontos (3-0, 26ste minuut) en eentje van Hannah Eurlings (4-0, 29ste minuut). Na de pauze zorgde Tessa Wils voor de 5-0 (53ste minuut) waarna Hannah Eurlings haar tweede van de namiddag lukte (6-0, 78ste minuut).

Hannah Eurlings lukte haar eerste doelpunten voor de Belgian Red Flames U17 op de EK-Elliteronde in Nederland tegen Roemenië. Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

In de andere wedstrijd van maandag 26 maart 2018 op het Sportpark De Hanen Weide in Veen eindigde Nederland – Portugal op een 2-0-overwinning voor de Oranje Leeuwinnen U17. Net zoals tijdens het voorbije EK 2017 staat er ook hier op de laatste speeldag een derby der lage landen op het programma en dat op het Sportpark De Watertoren in Zaltbommel. Als de Belgian Red Flames U17 zelf winnen tegen Nederland terwijl Portugal niet wint van Roemenië dan kunnen ze op de laatste speeldag nog groepswinnaar worden en zich rechtstreeks plaatsen voor het EK 2018 in Litouwen!

De jonge Oranje Leeuwinnen U17 wonnen ook hun tweede duel! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Uitslagen 2de speeldag in groep 1:

België – Roemenië 6-0 (rust: 4-0);
Doelpunten: 10′ Karlijn Knapen 1-0, 22′ Zenia Mertens 2-0, 26′ Ioana Edvina Ciontos 3-0, 29′ Hannah Eurlings 4-0, 53′ Tess Wils 5-0, 78′ Hannah Eurlings 6-0.

Roemenië was nog vol goede moed voor aanvang van het duel in Zaltbommel! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Nederland – Portugal 2-0 (rust: 1-0);
Doelpunten: 39′ Romée Leuchter 1-0, 68′ Chasity Grant 2-0.

De Portugese U17 voor aanvang van hun duel tegen Nederland in Veen! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke