Share

Op de 14de speeldag bleef de stand bovenaan ongewijzigd want zowel de beloften van Standard als van KAA Gent Ladies wonnen hun wedstrijd. Ook eerste achtervolger SV Zulte Waregem bleef aan de winnende hand.

Anke Huybrechts, de doelvrouw van Kontich, is bij de pinken. Foto - (c) Leo Stolck

Anke Huybrechts, de doelvrouw van Kontich, is bij de pinken. Foto – (c) Leo Stolck

De topaffiche tussen de beloften van KAA Gent Ladies en Kontich eindigde na een aardige partij voetbal op een verdiende thuisoverwinning. Kontich was nochtans de wedstrijd goed begonnen want in de eerste minuut al lukte Sanne Corten, zonder het zelf te weten, de openingstreffer op een indraaiende hoekschop (0-1). Vervolgens waren de vrouwelijke Buffalo’s baas maar de bezoekers prikten zo nu en dan gevaarlijk tegen. Marie Minnaert trof de paal maar via Annelien Van Gansbeke kwam KAA Gent dan toch nog voor de rust langszij (1-1). Ook na de pauze veranderde het spelbeeld niet. De thuisploeg domineerde en legde mooie combinaties op de mat terwijl Kontich rekende op flitsen van topschutter Lucinda Michez. Marie Minnaert lukte vervolgens bijna een wereldgoal maar Anke Huybrechts, de doelvrouw van Kontich, had een schitterende reflex in huis. Kontich ging nog bijna met de 3 punten lopen maar het knappe stiftertje van Lucinda Michez kon door de lokale doelvrouw nog net uit de lucht geplukt worden. Mariam Abdulai Toloba zorgde uiteindelijk voor gerechtigheid en scoorde het winnende doelpunt na knap samenspel met Annelien Van Gansbeke (2-1).

Standard B moest als co-leider op bezoek naar OH Leuven B, de laatste in de stand en daar was nauwelijks afgetrapt of het openingsdoelpunt stond al op het bord. Mélanie Mignon kopte in de eerste minuut een voorzet van Julie Grégoire binnen (0-1). Op het kwartier knalde Britt Vanhamel op aangeven van Sarah Wijnants het tweede bezoekende doelpunt tegen de touwen (0-2). Op het halfuur kopte Charlotte Tison na een voorzet van Mélanie Mignon nummer drie tegen de touwen (0-3) en nog voor de rust wordt het 0-4 toen Valerie Vancasteren ongewild een voorzet van Sarah Wijnants in eigen doel deed devieren. Ook na de pauze domineerden de bezoekers die halfweg de tweede helft op 0-5 komen dankzij een goal van Sarah Wijnants. Rune Vioole kan vervolgens op strafschop de eer voor de thuisploeg redden (1-5) waarna Valentine Hannecart met een hard schot de eindcijfers op het bord bracht (1-6).

Het beloftenteam van Lierse stond bij de rust nog op 0-0 tegen vrouwelijk Essevee. Lore Asselberghs bracht de vrouwelijke Pallieters na de rust op voorsprong met een afstandschot (1-0) maar via Charlien Ver Eecke met haar elfde goal van het seizoen (1-1) en Julie Devos (1-2) gingen de drie punten alsnog mee de bus op.

Annelies Van Den Steen lukte twee doelpunten voor VC Dames Eendracht Aalst op bezoek bij Merkem. Foto - Dirk Vuylsteke

Annelies Van Den Steen lukte twee doelpunten voor VC Dames Eendracht Aalst op bezoek bij Merkem. Foto – Dirk Vuylsteke

DV Famkes Merkem kwam thuis tegen Aalst op voorsprong na het tiende doelpunt van het seizoen van Bieke Deman (1-0) maar de bezoekers kwamen op gelijke hoogte toen Annelies Van Den Steen een strafschop na handspel van de thuisploeg succesvol omzette (1-1). Nog voor de rust werd het 1-2 toen opnieuw Annelies Van Den Steen de bal binnentikte na een rush en voorzet van Evy De Smedt (1-2). In de tweede helft scoorde Merkem dan twee keer in drie minuten tijd via Delphine Lins (2-2) en Lisa Coppein (3-2 met een voorzet die via de wind in doel belandde). Maar de vreugde voor de thuisploeg was van korte duur want via een vrije trap van Laurence Marchal (een lage bal die net opbotste voor de keeper) werd het in deze doelpuntenrijke wedstrijd uiteindelijk 3-3.

FWS Woluwe, dat met Shayna Raekelboom (terug uit de Verenigde Staten) er voor de terugronde een nieuwe speelster bij heeft, verloor thuis verrassend van VC Moldavo. Op het kwartier bracht Stephanie Van Elsen de bezoekers op voorsprong. In het laatste kwartier dreven Bo Schepkens (0-2) en Louise Dauwen (0-3) de score verder op!

Het beloftenteam van vrouwelijk Anderlecht kwam met Anaëlle Wiard aan de aftrap tegen Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage. Maar het enige doelpunt van de wedstrijd viel al vroeg aan de overkant via Anais Autem (0-1).

Massenhoven – Tongeren tenslotte was een fysiek felbevochten wedstrijd waarin echter geen van beide teams tot scoren kwam. De kwartfinalist van de beker, die het op woensdag 27 januari 2016 uit speelt tegen KSK Heist, zag zo zijn eerste thuiswedstrijd van 2016 op 0-0 eindigen.

In de stand blijven Standard B en KAA Gent Ladies B samen aan de leiding met 31 punten uit 14 duels, SV Zulte Waregem volgt als derde op 4 punten van beide leiders. Onderaan wonnen zowel USGTH als Moldavo hun uitwedstrijd terwijl Tongeren zoals U net las ook een punt haalde op bezoek bij Massenhoven. Deze drie clubs delen nu de 10de plaats met 17 punten uit 14 duels. Lierse B is 13de met 12 punten uit 13 wedstrijden, OH Leuven B blijft laatste met 5 punten uit 14 duels.

Op zaterdag 16 januari 2016 wordt de 15de speeldag afgewerkt met tal van interessante duels. Het programma voor de maand januari kan U helemaal onderaan vinden. Wel nog melden dat het duel tussen Aalst en Massenhoven in het Pierre Cornelisstadion zal plaatsvinden. Dat is vanaf nu de vaste thuishaven voor het vrouwenteam van Aalst!

Dit waren alle doelpuntenmakers van de 14de speeldag:

DV Famkes Merkem – VC Dames E. Aalst 3-3 (rust: 1-2);

Doelpunten: Bieke Deman 1-0, Annelies Van Den Steen 1-1 op strafschop, 1-2 Annelies Van Den Steen 1-2, Delphine Lins 2-2, Lisa Coppein 3-2, Laurence Marchal 3-3.

Lierse B – SV Zulte Waregem 1-2 (rust: 0-0);
Doelpunten: Lore Asselberghs 1-0, Charlien Ver Eecke 1-1, Julie Devos 1-2.

OH Leuven B – Standard B 1-6 (rust: 0-4);

Doelpunten: 1′ Mélanie Mignon 0-1, 15′ Britt Vanhamel 0-2, 31′ Charlotte Tison 0-3, 37′ Valerie Vancasteren 0-4 owngoal, 67′ Sarah Wijnants 0-5, 76′ Rune Vioole 1-5 op strafschop, 86′ Valentine Hannecart 1-6.

KAA Gent Ladies B – Kontich 2-1 (rust: 1-1);
Doelpunten: Sanne Corten 0-1, Annelien Van Gansbeke 1-1, Mariam Abdulai Toloba 2-1.

Massenhoven – Tongeren DV 0-0 (rust: 0-0);
Doelpunten: geen.

FWS Woluwe – VC Moldavo 0-3 (rust: 0-1);
Doelpunten: 15′ Stephanie Van Elsen 0-1, 78′ Bo Schepkens 0-2, 87′ Louise Dauwen 0-3.

RSC Anderlecht B – USGTH 0-1 (rust: 0-1);
Doelpunt: Laura Gorniak 0-1.

De stand na de inhaalwedstrijden en de bijna volledige heenronde is dus:
1. Standard B 14-31 (52-12) (10+);
2. KAA Gent Ladies B 14-31 (38-20) (10+);
3. SV Zulte Waregem 14-27 (27-24);
4. DV Famkes Merkem 14-24 (40-26);
5. Kontich 14-23 (31-28);
6. FWS Woluwe 13-20 (26-29);
7. RSC Anderlecht B 14-18 (17-26) (6+);
8. VC Dames E. Aalst 14-18 (22-18) (5+);
9. Massenhoven 14-18 (18-23) (5+);
10.USGTH 14-17 (22-26) (5+);
11.Tongeren DV 14-17 (15-20) (5+);
12.VC Moldavo 14-17 (24-30) (5+);
13.Lierse B 13-12 (16-35);
14.OH Leuven B 14-5 (15-46).

Dit is het programma voor de maand januari 2016 in eerste klasse:

De 15de speeldag op zaterdag 16 januari 2016 om 14u30:
VC Dames E. Aalst – Massenhoven (dit duel wordt in het Pierre Cornelisstadion gespeeld);
VC Moldavo – Lierse B;
Kontich – DV Famkes Merkem (15u);
USGTH – FWS Woluwe (15u);
SV Zulte Waregem – KAA Gent Ladies B (15u);
RSC Anderlecht B – Standard B (15u);
Tongeren – OH Leuven B (16u);

De 16de speeldag op zaterdag 23 januari 2016 om 14u30:

Lierse B – USGTH;
OH Leuven B – VC Dames E. Aalst;
Massenhoven – DV Famkes Merkem;
KAA Gent Ladies B – VC Moldavo;
FWS Woluwe – Standard B;
Kontich – SV Zulte Waregem (15u);
RSC Anderlecht B – Tongeren (15u).

Inhaalwedstrijd op zaterdag 30 januari 2016 om 14u30:
FWS Woluwe – Lierse B.

Voor nog meer over de heenronde in eerste klasse:

Vrouwenteam.be

Share