Share

In de nationale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal is op dit ogenblik KV Mechelen in derde klasse A niet alleen de best scorende ploeg maar ook het team dat voorlopig het minst doelpunten moest toestaan.

KV Mechelen, momenteel tweede in derde klasse A onder leiding van Michaël Moins, heeft met 73 doelpunten in 14 duels een gemiddelde (5,21 goals per wedstrijd) dat net beter is dan KOVC Sterrebeek, de leider in derde klasse B. Het team dat onder leiding staat van Nico Zelck en waar Tamara Cassimon assistent-coach is scoorde 67 goals in 13 duels en komt zo op een gemiddelde van 5,15 doelpunten per wedstrijd uit.

Ook wat de verdediging betreft doet KV Mechelen het op dit ogenblik het best. Het kreeg slechts 8 doelpunten tegen in 14 duels of een gemiddelde van 0,57 per wedstrijd. Het beloftenteam van Standard, momenteel één van de twee leiders in eerste klasse, is hier de eerste achtervolger met 12 tegengoals in 14 wedstrijden of een gemiddelde van 0,85.

De 73 doelpunten van KV Mechelen werden in derde klasse A bovendien gescoord door 12 verschillende speelsters en slechts 2 onder hen lukten een hat-trick. Er viel ook een owngoal te noteren en één wedstrijd eindigde op een forfaitscore (Lentezon Beerse kwam maar met 9 speelsters opdagen en kwam niet in actie).

Dit waren alle doelpuntenmakers bij KV Mechelen:

Lenny Oerlemans 16 goals (1 hat-trick), Stefanie Vos 12, Hannelore Heyligen 9 (1 hat-trick), Elien De Wilde 7, Laura Baetens 5, Kim Van Hoof 4, Shauny Polfliet 3, Judith Van Bulck 3, Esther Naegels 3, Shari Nijs 2, Els Tobback 2, Charlotte Baumans 1, owngoals 1.

Luister naar Judith Van Bulck (KV Mechelen):


Luister naar Charlotte Crauwels (KV Mechelen):

Luister naar Esther Naegels (KV Mechelen):

Lees ook nog dit interview uit 2014 met Esther Naegels:
Vrouwenteam.be

PS: In de Super League heeft titelverdediger Standard met 43 goals in 10 duels de beste aanval voor leider RSC Anderlecht (24 goals in 10 wedstrijden) en KAA Gent Ladies (18 goals in 10 duels). Vrouwelijk paars-wit heeft dan weer de beste verdediging met slechts 2 tegengoals in 10 duels. Hier doet het beter dan Standard (6 tegendoelpunten in 10 wedstrijden) en bekerhouder Lierse (7 tegengoals in 10 duels).

Share