Share

In het kader van de sponsorovereenkomst die de KBVB met China getekend heeft zit meer dan waarschijnlijk ook een vrouwelijk luik. Aangezien China ook het vrouwenvoetbal nog beter wil maken hoopt het in de toekomst met enkele nationale jeugdploegen in buitenlandse competities te kunnen aantreden. Eén van die competities is de Belgische Super League.

De KBVB is nog altijd op zoek naar extra clubs die in de Super League willen meedoen om volgend seizoen aan 8 teams te geraken. Aangezien er voorlopig niet echt interesse is vanuit de eerste of de tweede klasse van het Belgische voetbal komt er nu misschien wel een onverwachte oplossing uit het buitenland. China, dat vorig seizoen al met een jongens beloftenteam U20 wilde aantreden op het 4de niveau in het Duitse mannenvoetbal is nu aan het kijken of zoiets ook eventueel mogelijk is in het vrouwenvoetbal. Mede door de vooruitgang van de Belgian Red Flames op het internationale vlak zou de Belgische competitie, die daar hoog aangeschreven staat, nu een van de opties zijn. Ze hebben zelfs al een naam voor het nationale vrouwenjeugdteam U20 dat volgend seizoen zou deelnemen aan de Belgische Super League: FC China Girls. Naast het aanbrengen van een vrouwenvoetbalteam voor de Super League zijn de Chinezen eveneens bijzonder geïnteresseerd in de campagne ‘Red Together’ in zoverre dat ze nu voorgesteld hebben om die ook verder mee te financieren en uit te breiden naar de ruime Chinese markt! Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Op zondag 1 april 2018 kan U in de Super League het duel Standard – KAA Gent Ladies gaan bekijken op de Académie RLD in Angleur met aftrap om 19u30!

Share