Op zondag 1 april 2018 was het een drukke dag voor KAA Gent. De Buffalo’s van Yves Vanderhaeghe kwamen in de vooravond in actie op bezoek bij RSC Anderlecht waar Marc Coucke inmiddels definitief als voorzitter geïnstalleerd is. Iets later op de avond betrad ook KAA Gent Ladies het veld voor een inhaalduel in de Super League op bezoek bij Standard!

Voor beide teams dus een moeilijke verplaatsing maar zowel het mannenteam dat aan de Play-Off 1 van 2017-18 begon als het vrouwenteam van Dave Mattheus gingen met de volle buit en dezelfde winstcijfers (0-2) naar huis. Met doelpunten van Brecht Dejaeghere (0-1, 47ste minuut) en Yuya Kubo (0-2, 86ste minuut) bezorgden de Buffalo’s zichzelf een uitstekende start tegen het team van hun ex-coach Hein Vanhaezebrouck en ex-collega’s Matz Sels, Sven Kums en Kenny Saief!

Marie Minnaert opende de score voor de vrouwelijke Buffalo’s op bezoek bij Standard! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

De vrouwelijke Buffalo’s wonnen op bezoek bij de nog altijd regerende landskampioen Standard dankzij twee doelpunten die gescoord werden in het eerste kwartier. Marie Minnaert opende de score na 9 minuten (0-1), Amber Maximus verdubbelde 4 minuten later de voorsprong en zette zo meteen de eindstand op het bord (0-2). Zondag 1 april 2018 krijgt zo meteen een plaatsje in de geschiedenisboeken van KAA Gent!

Amber Maximus vond ook in Angleur tegen Standard opnieuw de weg naar doel! Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

***Super League – Inhaalwedstrijd 17de speeldag.

Standard – KAA Gent Ladies 0-2 (rust: 0-2);
9′ Marie Minnaert 0-1, 13′ Amber Maximus 0-2.