Share

Het was rustig in Leuven op donderdagavond 5 april 2018 voor de afsluitende training van Portugal in het stadion van OH Leuven voorafgaand aan het belangrijke WK-kwalificatieduel van vrijdagavond tegen België! Ondertussen is ook bekend geworden dat de wedstrijd van de Belgian Red Flames zal gefloten worden door de Zwitserse Esther Staubli en dat is niemand minder dan de ref die op het voorbije EK 2017 in Nederland de finale floot!

Stadion Den Dreef in Leuven een dag voor het WK-kwalificatieduel België – Portugal! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Portugal kwam na een regenachtige dag uiteindelijk onder een heerlijk avondzonnetje rond 18u40 aan op Den Dreef in Leuven voor hun training op het hoofdveld van de huidige club uit de Proximus League. Alle 20 geselecteerde speelsters waren aanwezig en iedereen is op en top gemotiveerd want ook voor Portugal is dit een superbelangrijke wedstrijd. Zij moeten immers winnen willen ze nog in de race blijven voor het WK 2019 in Frankrijk terwijl de Belgian Red Flames willen winnen om het maximum van de punten te behouden, Portugal definitief uit koers naar de kwalificatie te slaan en zelf met een goeie uitgangspositie zondag richting Italië te vertrekken voor nog een cruciaal kwalificatieduel.

Portugal was wel degelijk met 20 op de afsluitende training voor het duel van vrijdagavond tegen België! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Inmiddels zijn er ook 7.200 tickets verkocht en dus zullen de Belgian Red Flames al zeker spelen voor het grootste toeschouwersaantal ooit op Belgische bodem. Maar een stadion dat helemaal vol zit zou uiteraard nog leuker zijn dus aarzel niet en kom op vrijdag 6 april 2018 naar Leuven voor dit kwalificatieduel. U helpt dan mee het record vestigen!

Donderdagavond waren de tribunes nog leeg in Leuven maar U kan er mee voor zorgen dat alle plaatsjes bezet zijn! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Nog meegeven dat de Zwitserse scheidsrechter Esther Staubli, die eerder ook al op het EK 2013 in Zweden, het WK 2015 in Canada en de Olympische Spelen 2016 in Brazilië floot, geassisteerd wordt door haar landgenotes Belinda Brem en Susanne Küng terwijl de Belgische Bérengère Pierart de functie van vierde scheidsrechter mag waarnemen!

Bekijk hieronder nog een video uit 2015 rond de scheidsrechter van vrijdagavond met dank aan FIFA TV:

Voor nog meer over België – Portugal en de richtlijnen voor de toeschouwers vanwege de KBVB ga naar:
KBVB

Voor tickets kan U nog hieronder terecht:
KBVB – Tickets Belgian Red Flames – Portugal

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share