Share

Op zaterdag 26 mei 2018 heeft Standard voor de 8ste keer in de clubgeschiedenis de Beker van België in het vrouwenvoetbal gewonnen. In de finale tegen KRC Genk Ladies, dat voor het eerst in de eindstrijd stond, won het Am Kehrweg in Eupen met 0-2!

Lola Wajnblum (Standard) wordt foutief afgestopt door Floor Caelen (KRC Genk Ladies) met eens strafschop tot gevolg! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Na een gelijkopgaande eerste helft met enkele kansjes langs beide kanten stonden de bordjes bij de rust nog op 0-0. Kort na de rust trapte Noémie Gelders dan de vrouwelijke Rouches op voorsprong vanop de strafschopstip (0-1, 52ste minuut) na een fout van Floor Caelen op Lola Wajnblum.

Noémie Gelders opent vanop de strafschopstip de score voor Standard in de bekerfinale 2018 tegen KRC Genk Ladies! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylstek

Vijf minuten voor het einde van de reguliere speeltijd zette de ingevallen Constance Brackman voor vanop links naar de nog iets later in het veld gekomen Sanne Schoenmakers. De topschutster van de Super League van vorig seizoen kopte knap de 2de goal voor het team van trainer Hamide Lamara tegen de netten (0-2, 85ste minuut). De beslissing was gevallen. De beker van België was dit jaar net als bij de mannen eerder ook al tegen KRC Genk voor Standard!

Sanne Schoenmakers viel in en kopte na een voorzet van de ook al ingevallen Constance Brackman knap de beslissende tweede goal tegen de netten! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Melden we nog dat er op deze bijzonder warme dag 1.053 toeschouwers aanwezig waren voor dit duel. Zowel de fans van KRC Genk Ladies als van Standard kwamen met een ruim aantal naar Eupen afgezakt! Standard volgt op de erelijst van de Beker van België KAA Gent Ladies op, de winnaar van vorig seizoen!

WEDSTRIJDFICHE:

Beker van België 2018 – Finale – Am Kerhweg, Eupen:

KRC Genk Ladies – Standard 0-2 (rust: 0-0);
Doelpunten: 52′ Noémie Gelders 0-1 op strafschop, 85′ Sanne Schoenmakers 0-2.

Doelvrouw Lisa Lichtfus (Standard) is sneller op de bal dan Sylke Calleeuw (KRC Genk Ladies) en Elien Nelissen (Standard). Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylstek

KRC Genk Ladies speelde met: Rani Coenen; Lore Vanschoenwinkel (80′ Sharon Zagar), Annelies Menten, Nathalie Weytjens, Floor Caelen; Nadine Hanssen (88′ Henriette Awete), Riete Loos (captain), Lien Mermans (46′ Gwen Duijsters); Asther Janssens, Sylke Calleeuw, Silke Leynen.
Trainer: Patrick Slegers.
Kwamen niet in actie: Anneleen Dilissen, Amber Tysiak, Hanne Merkelbach, Sigrid Bertels.

Charlotte Cranshoff (Standard) probeert te ontsnappen, Nadine Hanssen (KRC Genk Ladies) gaat in de achtervolging! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Standard speelde met: Lisa Lichtfus; Maurane Marinucci (captain), Elien Nelissen, Ellen Charlier; Justine Blave (90′ + 3′ Gwyneth Vanaenrode), Yuna Appermont, Charlotte Cranshoff, Zoë Van Eynde (72′ Constance Brackman), Lola Wajnblum, Lisa Petry (79′ Sanne Schoenmakers), Noémie Gelders.
Trainer: Hamide Lamara.
Kwamen niet in actie: Kenza Vrithof, Valentine Hannecart, Caroliena Wolters, Sonia Fernandez.

Scheidsrechter: Loïs Otte;
Assistent-scheidsrechters: Ella De Vries en Viki De Cremer;
Vierde scheidsrechter: Irmgard Van Meirvenne.

Indien U de finale zou gemist hebben dan kan U deze hier nog eens volledig opnieuw bekijken dankzij Sportbeat:

Bekijk de fotoreportage van Dirk Vuylsteke:
Sportpix.be

Bekijk de fotoreportage van Paul Dijkmans:
Fotopagina Paul Dijkmans

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: ‘s Avonds won Real Madrid in Kiev onder leiding van Zinédine Zidane voor de 3de keer op rij (zoals Olympique Lyonnais vorige donderdag al bij de vrouwen) de UEFA Champions League. Het versloeg Liverpool met 3-1 dankzij goals van Karim Benzema (1-0, 51ste minuut), Sadio Mané (1-1, 55ste minuut), een fantastische omhaal van Gareth Bale à la Cristiano Ronaldo (2-1, 64ste minuut) en nog een tweede goal van Gareth Bale (3-1, 83ste minuut). Zowel bij het eerste als bij het derde doelpunt ging de Duitse doelman Lorus Karius zwaar in de fout! Mo Salah, de ster van de voorbije maanden bij Liverpool, moest al na 30 minuten het veld verlaten met een ontwrichte schouder. Sadio Mane trof ook nog de paal (70ste minuut).

Share