Share

Op zondag 27 mei 2018 heeft Sporting CP na de landstitel nu ook voor het tweede jaar op rij de Portugese beker in het vrouwenvoetbal veroverd. Het won in het Estádio Nacional do Jamor in Cruz Quebrada, ten westen van Lissabon, na verlengingen de finale tegen SC Braga met 1-0 dankzij een doelpunt van Diana Silva!

Sporting CP na het veroveren van de Portugese beker en dus ook de dubbel in het Portugese vrouwenvoetbal! Foto – (c) Sporting CP/MV

Er waren 11.714 voor deze bekerfinale die ook rechstreeks te bekijken was op het eerste (!!!) net van de Portugese openbare omroep RTP! Het werd een spannende finale waarin zelfs even de videoref (VAR) moest ingrijpen (ja, in Portugal zijn ze in het vrouwenvoetbal voor deze wedstrijd al zover!) toen in de 82ste minuut Francisca Cardoso een voorzet van Laura Luis binnenkopte. António Nobre, de man van dienst, signaleerde buitenspel en scheidsrechter Sílvia Domingos volgde zijn advies! Het enige doelpunt viel uiteindelijk op het einde van de eerste verlenging toen Diana Silva met een mooi schot met rechts van buiten het strafschopgebied Rute Costa, de doelvrouw van SC Braga, te grazen nam (1-0, 104de minuut).

Bekijk de samenvatting van de Portugese bekerfinale dankzij FPF TV/RTP:

Lees nog meer over de Portugese bekerfinale via:
Website Sporting CP
en via:
FPF

Bekijk ook nog hoe Sporting CP de titel won in Portugal:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share