Share

In de Super League wordt er volgend seizoen zoals verwacht opnieuw met 6 ploegen gespeeld en daar is de aftrap van het nieuwe seizoen voorzien op vrijdag 7 en zaterdag 8 september 2018. In de eerste en tweede klasse van het Belgische vrouwenvoetbal begint de competitie al op zaterdag 25 augustus 2018!

De Super League, hier met KSK Heist – RSC Anderlecht, hervat op vrijdag 7 september 2018! Foto – (c) Vrouwenteam.be / Paul Dijkmans

De Super League bestaat dus opnieuw uit landskampioen RSC Anderlecht, bekerwinnaar Standard, KAA Gent Ladies, KRC Genk Ladies, OH Leuven en KSK Heist.

In de eerste klasse vinden we 14 ploegen terug met Kontich, de kampioen van vorig seizoen, FWS Woluwe, Union Saint-Ghislian Tertre Hautrage, SV Zulte Waregem, VC Moldavo, DV Tongeren, SC Eendracht Aalst, het beloftenteam van KAA Gent Ladies, het beloftenteam van Standard, Famkes Westhoek Diksmuide-Merkem, VC Massenhoven, Svelta Melsele en de twee nieuwkomers in de reeks die vorig seizoen nog in de tweede klasse uitkwamen namelijk Club Brugge en het beloftenteam van KRC Genk Ladies.

In de 2de klasse A zullen volgend seizoen in principe deze 14 ploegen aantreden: de blijvers KSK Voorwaarts Zwevezele, Dames VK Egem, KAA Gent Ladies C, KSOC Maria-Ter-Heide, het beloftenteam van SV Zulte Waregem, het beloftenteam van Union Saint-Ghislian Tertre Hautrage, GFA Sinaai, KSV Sottegem, KDC Ruddervoorde en Olsa Brakel. K. Wuustwezel FC, dat degradeerde uit eerste klasse, komt er bij en de gepromoveerden uit eerste provinciale namelijk Loenhout SK (Antwerpen), het beloftenteam van SC Eendracht Aalst (Oost-Vlaanderen) en het beloftenteam van Club Brugge (West-Vlaanderen).

Ook in de 2de klasse B beginnen ze volgend seizoen opnieuw met 14 ploegen aan het seizoen: KOVC Sterrebeek vorig seizoen nog knap 4de in deze reeks valt weg. De blijvers zijn het beloftenteam van OH Leuven, YR KV Mechelen, het beloftenteam van VC Moldavo, Standard C, Wallonia Club Sibret, het beloftenteam van RSC Anderlecht, ASE De Chastre en RFC Liège. Nieuw uit de provinciale reeksen zijn: FC Irlande Auderghem (Brabant ACFF), HO Wolvertem-Merchtem (Brabant VFV), FC Fémina La Louvière (Henegouwen), Bokrijk Sport (Limburg) en RES Couvin-Mariembourg (Namen) terwijl DVC Eva’s Tienen, 2 seizoenen geleden nog in de Super League, degradeerde uit eerste klasse en het dus volgend seizoen in 2de klasse B mag proberen!

Op de kalenders is het nog wachten tot midden juli 2018!

Voor meer over het provinciale voetbal:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share