Share

RSC Anderlecht begint aan ‘The road to Budapest’ in Glasgow. Dat is het resultaat van de loting deze vrijdagnamiddag 22 juni 2018 in het Zwitserse Nyon.

Anne Vonnez, de UEFA Women’s Competition Manager, zorgde dat RSC Anderlecht in voorrondegroep 3 van de UEFA Women’s Champions League terechtkwam! Foto – (c) Vrouwenteam.be/MaMPict

Vrouwelijk paars-wit trekt begin augustus 2018 naar het Schotse Glasgow voor hun debuut in het Europees vrouwenvoetbal. Het team van trainer Patrick Wachel zal het daar in voorrondegroep 3 opnemen tegen achtereenvolgens gastclub Glasgow City, tegen de Poolse debutant GKS Górnik Łęczna en tegen FC Martve, de kampioen uit Georgië die haar thuishaven heeft in Kutaisi. De wedstrijden staan op het programma op dinsdag 7, vrijdag 10 en maandag 13 augustus 2018. Als RSC Anderlecht de groep wint of een van de twee beste tweedes wordt van alle groepen kan het vanaf september 2018 deelnemen aan de eerste ronde van de belangrijkste vrouwenclubvoetbalcompetitie.

Bekijk de 10 voorrondegroepen van de UEFA Women’s Champions League 2018-19! Foto – (c) UEFA.com

Nog meegeven dat de mannen van RSC Anderlecht 63 jaar geleden Europees debuteerden in de 1/8ste finales van de Europabeker voor landskampioenen 1955-56 tegen het Hongaarse Vörös Lobogó SE. Op woensdag 7 september 1955 verloor paars-wit in de Hongaarse hoofdstad Boedapest, waar de finale van deze editie van de UWCL op zaterdag 18 mei 2019 zal worden gespeeld, met 6-3 tegen Vörös Lobogó SE. Ook de terugwedstrijd in Anderlecht op woensdag 19 oktober 1955 ging verloren 1-4.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share