Share

Nederland is dan wel niet aanwezig op het WK 2018 in Rusland toch volgen onze noorderburen de FIFA World Cup! De Nederlandse Publieke Omroep heeft met NOS Studio Rusland ook elke dag een programma en daarin komen uiteraard ook vrouwelijke voetballers aan bod!

Jackie Groenen (rechts) op de sofa bij NOS Studio Rusland met links John van den Brom, de vroegere coach van RSC Anderlecht! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Anouk Hoogendijk, ex-international van vrouwelijk Oranje, was afgelopen vrijdag 22 juni 2018 te gast bij Henry Schut en Hugo Borst terwijl Jackie Groenen, die op dit ogenblik in Duitsland speelt bij 1.FFC Frankfurt, uitgenodigd was voor de uitzending van zaterdag 23 juni 2018. Ze volgde de wedstrijden samen met John van den Brom, de vroegere coach van RSC Anderlecht, en zag dus hoe Duitsland in Sotsji ondanks de numerieke minderheid in de toegevoegde tijd dankzij een fantastisch schot van Toni Kroos nog won tegen Zweden (2-1). Eerder op de dag was ze ook getuige van het duel Zuid-Korea – Mexico (1-2).

Anouk Hoogendijk, hier nog aan de bal als aanvoerster van Ajax. Foto – (c) Sportpix.be / David Catry

In de vroege namiddag maakten de Rode Duivels onder het toeziend oog van Koning Filip indruk in hun tweede WK-duel tegen Tunesië. België, in het geel zoals tijdens het uitzwaaiduel in het Koning Boudewijnstadion op maandag 11 juni 2018 tegen Costa Rica, speelde een schitterende wedstrijd.

Koning Filip in de ereloge van het Spartak Stadium in Moskou naast FIFA-voorzitter Gianni Infantino! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Eden Hazard zette de Rode Duivels met een strafschopgoal al vroeg op rozen (1-0, 6de minuut). Romelu Lukaku verdubbelde de score net na het kwartier (2-0, 16de minuut). Dylan Bronn van KAA Gent kopte vervolgens de aansluitingstreffer binnen (2-1, 18de mnuut) maar via Romelu Lukaku met zijn 2de doelpunt van de namiddag (3-1, 45ste + 3′ minuut) stond het bij de rust toch 3-1. Vroeg in de tweede helft lukte ook Eden Hazard zijn tweede goal van de dag (4-1, 51ste minuut) en de ingevallen Michi Batshuayi maakte kort voor het einde zijn eerste WK-doelpunt op aangeven van de ook al op het veld gekomen Youri Tielemans (5-1, minuut). Tunesië kon de recordwinst ooit van de Belgen op een WK toch nog afwenden door een doelpunt van zijn captain Wahbi Khazri (5-2, minuut).

Bekijk alle doelpunten van de Rode Duivels tegen Tunesië via FIFA TV:

Alex Scott, de vroegere rechtsachter van Arsenal en het Engelse nationale vrouwenvoetbalteam en tegenwoordig voetbalanaliste bij BBC, was dit keer aanwezig in het Spartak Stadium van Moskou om de Rode Duivels tegen Tunesië aan het werk te zien. Ze was in haar commentaar lovend over het vloeiende samenspel, de knappe goals en de teamprestatie van België onder leiding van bondscoach Roberto Martinez. De Rode Duivels hebben er zo voor de toekomst wellicht een buitenlandse fan bij!

Alex Scott aan het woord over de Rode Duivels bij Dan Walker in het Spartak Stadium van Moskou op zaterdag 23 juni 2018! Foto – (c) Vrouwenteam.be/MaMPict/BBC


Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:

Vrouwenteam TV

PS: Nog melden dat Romelu Lukaku nu met 40 goals in 71 interlands beter doet dan Tessa Wullaert bij de Belgian Red Flames (39 goals in 71 interlands). U kan overigens nog meer lezen over Tessa Wullaert in de column Wullaert & Buyse in Het Nieuwsblad!

Share