Share

Op de 16de speeldag in eerste klasse was er winst voor de beloftenteams van Standard en KAA Gent Ladies maar het was uitkijken naar het duel Kontich – SV Zulte Waregem waar de strijd voor de derde plaats mogelijk in een beslissende plooi kon worden gegoten.

In de eerste helft hielden beide ploegen mekaar goed in evenwicht met een 0-0-ruststand als gevolg. Na de pauze werd er echter vlot gescoord en dat vooral door de bezoekers die kort voor het uur op voorsprong kwamen dankzij een mooi lobje van Charlien Ver Eecke over de uitgelopen doelvrouw Anke Huybrechts (0-1, 58ste minuut). Twee minuten later kon Julie Devos mooi Jolien Martens tussen twee verdedigers lanceren. Jolien Martens aarzelde niet en werkte met een strak schot in de verste hoek perfect af (0-2, 60ste minuut). Kontich kreeg opnieuw hoop toen Joke Verelst een slechte terugspeelbal onderschepte en de aansluitingstreffer tegen de touwen (1-2, 69ste minuut). Maar nog geen minuut later is het verschil opnieuw twee doelpunten. Charlien Ver Eecke heroverde de bal centraal waarna ze Ulrike De Frère diep stuurde. De Frère liep de lijn af, gaf de bal perfect voor en de goed gevolgde Jolien Martens draaide rond haar man om vervolgens met een harde knal binnen te trappen (1-3, 70ste minuut). Iets minder dan tien minuten voor tijd liep vrouwelijk Essevee nog verder uit toen Athina Vercaemer een hoekschop van Ulrike De Frère tegen de touwen kopte (1-4, 81ste minuut). SV Zulte Waregem won zo overtuigend de strijd om de derde plaats en het krijgt na elf ongeslagen competitiewedstrijden op rij en met zeven punten voorsprong op Kontich nu de Super League in het vizier want het is op dit ogenblik de enige ploeg in de top drie die mits het aan de licentievoorwaarden voldoet een reeks hoger kan klimmen!

Het beloftenteam van Standard blijft voorlopig alleen leider na winst op bezoek bij Fémina White Star Woluwe. Voor de rust bracht Morgane Aelen met haar eerste doelpunt in eerste klasse de bezoekers op voorsprong. Na de pauze dikten Lotte Van Den Steen, Valentine Hannecart en Sonia Fernandez vanop de strafschopstip aan tot een 0-4-overwinning.

Morgane Aelen, hier eind november vorig met de Belgische U16 aan het werk, lukte haar eerste goal in eerste klasse voor de beloften van Standard! Foto - Dirk Vuylsteke

Morgane Aelen, hier eind november vorig met de Belgische U16 aan het werk, lukte haar eerste goal in eerste klasse voor de beloften van Standard! Foto – Dirk Vuylsteke

Het beloftenteam van KAA Gent Ladies gaf op Super Saturday in Wondelgem voetballes aan VC Moldavo, dat gewogen en te licht bevonden werd. Mariam Abdulai Toloba opende de score al na vijf minuten wedstrijd (1-0) waarna Marie Minnaert voor het half uur het tweede thuisdoelpunt op het bord zette (2-0, 26ste minuut). Na de rust scoorde Mariam Abdulai Toloba een tweede keer (3-0, 54ste minuut) en trapte Jella Lauwens iets meer dan een kwartier voor tijd een strafschop binnen (4-0, 73ste minuut).

Jella Lauwens scoorde vanop de strafschopstip voor het beloftenteam van KAA Gent Ladies! Foto - Dirk Vuylsteke

Jella Lauwens scoorde vanop de strafschopstip voor het beloftenteam van KAA Gent Ladies! Foto – Dirk Vuylsteke

Op de vijfde plaats zag DV Famkes Merkem zijn tegenstander Massenhoven langszij komen. Het team dat dit seizoen de kwartfinales van de Belgische beker bereikte kwam na een kwartier wedstrijd op voorsprong via Jolien Baeten (1-0) en het hield die voorsprong vast tot op het einde van de wedstrijd. De bezoekers uit Merkem speelden wel meer dan een uur met tien na de uitsluiting van Lore Van Exem die aan de noodrem ging hangen even over halfweg de eerste helft.

Het beloftenteam van RSC Anderlecht hield de drie punten thuis tegen Tongeren. Elke Van Driessche bracht RSCA B in de eerste helft op voorsprong met een schot vanop ruim dertig meter (1-0) terwijl Megane Lerinckx voor de tweede treffer zorgde toen ze alleen voor de bezoekende doelvrouw opdook en succesvol afwerkte (2-0).

Megane Lerinckx zette het beloftenteam van RSC Anderlecht op een beslissende voorsprong tegen Tongeren. Foto - Dirk Vuylsteke

Megane Lerinckx zette het beloftenteam van RSC Anderlecht op een beslissende voorsprong tegen Tongeren. Foto – Dirk Vuylsteke

Na vijf wedstrijden zonder winst kon VC Dames Eendracht Aalst opnieuw een driepunter optekenen. Op bezoek bij Jong OHL liep het voor de rust al tot 0-2 uit dankzij goals van Laurence Marchal (0-1) en Annelies Van Den Steen (0-2). Na de pauze milderde Kimberley Obasogie voor OHL B (1-2) maar daarna scoorden de bezoekers nog vier keer via Evy De Smedt (1-3), Annelies Van Den Steen (1-4 op strafschop), Laurence Marchal (1-5) en Nina Vindevoghel (1-6).

Het beloftenteam van Lierse nam thuis ruim de maat van Royale Union Saint-Ghislian Tertre Hautrage. Sheryl Merchiers en Jill Verelst zorgden voor een 2-0-voorsprong waarna Yenthe Kerckhofs een strafschop naast mikte. Het werd dan toch 3-0 via Heleen De Schrijver. Lore Asselberghs dikte aan tot 4-0 en Sheryl Merchiers kon met haar tweede goal van de namiddag de eindstand op het bord brengen (5-0). Lierse B kon zo terug tot op twee punten van RUSGTH en het heeft nog een wedstrijd te goed. Dat duel wordt op zaterdag 30 januari 2016 gespeeld op bezoek bij Fémina White Star Woluwe.

Sheryl Merchiers was twee keer succesvol bij het beloftenteam van Lierse! Foto - Paul Dijkmans

Sheryl Merchiers was twee keer succesvol bij het beloftenteam van Lierse! Foto – Paul Dijkmans

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 16de speeldag:

Lierse B – USGTH 5-0 (rust: 2-0);
Doelpunten: Sheryl Merchiers 1-0, Jill Verelst 2-0, Heleen De Schrijver 3-0, Lore Asselberghs 4-0, Sheryl Merchiers 5-0.
Bijzonderheid: Bij een stand van 2-0 trapte Yenthe Kerckhofs een strafschop naast.

OH Leuven B – VC Dames E. Aalst 1-6 (rust: 0-2);
Doelpunten: Laurence Marchal 0-1, Annelies Van Den Steen 0-2, Kimberley Obasogie 1-2, Evy De Smedt 1-3, Annelies Van Den Steen 1-4 op strafschop, Laurence Marchal 1-5, Nina Vindevoghel 1-6.

Massenhoven – DV Famkes Merkem 1-0 (rust: 1-0);
Doelpunt: 15′ Jolien Baeten 1-0.
Rode kaart: 25′ Lore Van Exem (DV Famkes Merkem).

KAA Gent Ladies B – VC Moldavo 4-0 (rust: 2-0);
Doelpunten: 5′ Mariam Abdulai Toloba 1-0, 26′ Marie Minnaert 2-0, 54′ Mariam Abdulai Toloba 3-0, 73′ Jella Lauwens 4-0 op strafschop.

FWS Woluwe – Standard B 0-4 (rust: 0-1);
Doelpunten: Morgane Aelen 0-1, Lotte Van Den Steen 0-2, Valentine Hannecart 0-3, Sonia Fernandez 0-4 op strafschop.

Kontich – SV Zulte Waregem 1-4 (rust: 0-0);
Doelpunten: 58’ Charlien Ver Eecke 0-1, 60’ Jolien Martens 0-2, 69’ Joke Verelst 1-2, 70’ Jolien Martens 1-3, 81’ Athina Vercaemer 1-4.

RSC Anderlecht B – Tongeren 2-0 (rust: 1-0);
Doelpunten: Elke Van Driessche 1-0, Megane Lerinckx 2-0.

De stand na de 16de speeldag is:
1. Standard B 16-37 (58-12);
2. KAA Gent Ladies B 16-34 (43-22);
3. SV Zulte Waregem 16-33 (33-26);
4. Kontich 16-26 (34-33);
5. DV Famkes Merkem 16-24 (41-29);
6. Massenhoven 16-24 (21-23);
7. FWS Woluwe 15-23 (29-35);
8. RSC Anderlecht B 16-21 (19-26) (7+);
9. VC Dames E. Aalst 16-21 (28-19) (6+);
10.VC Moldavo 16-20 (26-35);
11.Tongeren DV 16-18 (15-22);
12.USGTH 16-17 (24-34);
13.Lierse B 15-15 (22-37);
14.OH Leuven B 16-6 (16-52).

Op zaterdag 30 januari 2016 om 14u30 is er de inhaalwedstrijd:

FWS Woluwe – Lierse B.

Op zaterdag 13 februari 2016 om 14u30:
DV Famkes Merkem – OH Leuven B (14u);
VC Dames E. Aalst – RSC Anderlecht B;
USGTH – KAA Gent Ladies B (15u);
VC Moldavo – SV Zulte Waregem (15u);
Kontich – Massenhoven (15u);
Tongeren – FWS Woluwe (16u);
Standard B – Lierse B (16u30).

Lees nog meer over Kontich – SV Zulte Waregem:

Website SV Zulte Waregem

Share