Share

Iedereen vraagt zich af waar het volgende EK-kwalificatieduel van de Belgian Red Flames op vrijdag 8 april 2016 in Engeland zal gespeeld worden. Alhoewel nog niet bevestigd wordt dat mogelijk Manchester maar in welk stadion het dan juist zal zijn is nog niet bekend.

Wie even de kalender bekijkt kan vaststellen dat dit duel niet in the City of Manchester Stadium zal gespeeld worden want de dag nadien staat daar in de Premier League Manchester City (al of niet met Vincent Kompany en Kevin De Bruyne) tegen West Bromwich Albion op het programma. Gezien het recente succes van het Engelse nationale vrouwenteam (3de plaats op het voorbije WK 2015 in Canada) lijken de kleinere stadions zoals de Manchester Regional Arena (6.500 plaatsen) of het Academy Stadium waar de vrouwen van Manchester City tegenwoordig spelen (met 5.000 zitplaatsen en een capaciteit van 7.000 toeschouwers) ook niet in aanmerking te komen. Het AJ Bell Stadium, een rugbystadion in Salford, met een capaciteit van 12.000 toeschouwers is een mogelijkheid want daar werd op 17 juni 2012 het EK-kwalificatieduel tussen Engeland en Nederland (1-0 met een doelpunt van Rachel Yankey) op weg naar Zweden 2013 gespeeld. Maar wie weet misschien mogen De Belgian Red Flames wel dromen van Old Trafford waar Club Brugge eerder dit seizoen in de voorronde van de UEFA Champions League in actie kwam en waar Manchester United onder Louis van Gaal voorlopig nauwelijks tot scoren komt. In het Theatre of Dreams staat voorlopig in dat weekend geen duel in de Premier League op het programma. We zijn er zeker van dat de vele toeschouwers en abonnees van Manchester United op dit ogenblik een duel tussen Engeland en de Belgian Red Flames zouden smaken.

PS: Er wordt mogelijk ook voor het eerst een reis georganiseerd om de Belgian Red Flames in Engeland te kunnen volgen maar eerst is er begin maart 2016 nog de Algarve Cup waar België het opneemt tegen Canada, Denemarken en Ijsland!

Share