Share

Op woensdag 27 januari 2016 werd de eerste kwartfinale van de Beker van België gespeeld aan de Lostraat in Heist-op-den-Berg. Na de vrieskou van korte tijd geleden en het lenteweer van afgelopen maandag hadden de weergoden dit keer hondenweer geserveerd voor het duel tussen KSK Heist uit de Super League en eersteklasser Massenhoven.

K. Massenhoven haalde in 2015-16 onder leiding van Jens Beirinckx de kwartfinale in de Beker van België. Foto - Paul Dijkmans

K. Massenhoven haalde in 2015-16 onder leiding van Jens Beirinckx de kwartfinale in de Beker van België. Foto – Paul Dijkmans

Voor een goed gevulde hoofdtribune bleef de wedstrijd tot meer dan een uur zonder doelpunten en toen stelden vele toeschouwers zich wellicht de vraag of er hier geen verlengingen zaten aan te komen. Maar korte tijd daarna gaf Lynn Senaeve, de doelvrouw van de thuisploeg een geweldige assist richting Jolien Baeten die het cadeau in geschenkverpakking met beide handen aannam en de bezoekers op voorsprong trapte (0-1, 63ste minuut). Massenhoven stond meer dan tien minuten in de halve finale maar toen ging na een hoekschop en een geharrewar de gelijkmaker in doel zo leek het wel. Maar de assistent-scheidsrechter had iets gezien en na enig overleg gaf scheidsrechter Stijn Ruymakers een gele kaart aan Evi Nipal en een strafschop voor KSK Heist. Met nog een kwartier te spelen trapte Karen Meeus de bal via Nathalie Daneels tegen de netten (1-1, 75ste minuut). De verlengingen leken er nu toch aan te komen maar net nadat alle wissels langs beide kanten waren opgebruikt gaf Stephanie Suenens de bal vanop rechts voor richting Simke Pauwels die knap met rechts en perfect in één tijd de bal rechts in de hoek van de bezoekende doelvrouw mikte (2-1, 86ste minuut). Massenhoven ging nog op zoek naar de gelijkmaker maar de ingevallen Sofie Haesmans mikte nog naast en op doelvrouw Lynn Senaeve. Massenhoven moest uiteindelijk de kelk tot op de bodem ledigen toen het ongewild Jacoba Vanysacker op weg naar doel zette. Zij omspeelde doelvrouw Nathalie Daneels en velde in de eerste minuut van de toegevoegde tijd het definitieve verdict (3-1, 90ste + 1′ minuut). Eersteklasser Massenhoven beet fel van zich af maar het kon niet opnieuw stunten. Het verlaat wel met opgeheven hoofd de Beker van België. KSK Heist staat zo onder deze clubnaam voor het eerst in de halve finale waarin het op woensdag 24 februari 2016 ofwel regerend landskampioen Standard of bekerhouder Lierse zal mogen ontvangen.

Beker van België – Kwartfinale:
KSK Heist – Massenhoven 3-1 (rust: 0-0);
Doelpunten: 63′ Jolien Baeten 0-1, 75′ Karen Meeus 1-1 op strafschop, 86′ Simke Pauwels 2-1, 90′ + 1′ Jacoba Vanysacker 3-1.

Share