Share

Het programma van de Algarve Cup 2016 is eindelijk bekend geworden. Het leek wel of het een staatsgeheim was om te weten te komen wie tegen wie zou spelen waar en op welke dag maar het heeft vooral te maken met het feit dat er wedstrijden op televisie zullen komen.

Voor de Belgian Red Flames opent het tornooi op woensdag 2 maart 2015 om 15 uur lokale tijd (dat is 16 uur bij ons) in Lagos tegen het niet onbekende Ijsland, een tegenstander waartegen België op weg naar het EK 2013 in Zweden een 4 op 6 haalde! Ijsland bereikte uiteindelijk via de barrages dat EK en schakelde daar zelfs Nederland uit om in de kwartfinales te strandden tegen gastland Zweden.

Op vrijdag 4 maart 2016 staat het belangrijkste duel op het programma tegen Canada, de organisator van het voorbije WK en door assistent-bondscoach Tamara Cassimon al genoemd als echte test voor de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Engeland op vrijdag 8 april 2016 in Manchester (op Old Trafford of mogelijk Salford). Het duel tegen Canada wordt gespeeld in Vila Real San Antonio met aftrap om 15 uur lokale tijd (dus 16 uur bij ons) en dat in hetzelfde stadion waar ‘s avonds om 20 uur lokale tijd de affiche tussen gastland Portugal – Brazilië, de organisator van de Olympische Spelen 2016, wordt gespeeld en rechtstreeks te zien zal zijn via TVI24.

Luister naar Tamara Cassimon over de Belgian Red Flames:

Het derde groepsduel voor België is op maandag 7 maart 2016 om 18u30 lokale tijd (dus 19u30 bij ons) tegen Denemarken.

Op woensdag 9 maart 2016 volgt nog een plaatsingswedstrijd waarbij de nummers 1, 2, 3 en 4 van elke groep tegen mekaar uitkomen.

Programma wat tot op heden bekend is:

Woensdag 2 maart 2016:
Groep A:
Ijsland – België (Lagos, 15u);
Canada – Denemarken (Albufeira, 15u)
Groep B:
Brazilië – Nieuw-Zeeland (Lagos, 18u30);
Rusland – Portugal (Albufeira, 18u);

Vrijdag 4 maart 2016:
Groep A:
Canada – België (Vila Real San Antonio, 15u);
Denemarken – Ijsland (Parchal, 15u);
Groep B:
Nieuw-Zeeland – Rusland (Parchal, 18u30);
Portugal – Brazilië (Vila Real San Antonio, 20u);

Maandag 7 maart 2016:
Groep A:
Canada – Ijsland (Lagos, 18u30);
Denemarken – België (Albufeira, 18u30);
Groep B:
Brazilië – Rusland (Lagos, 15u));
Portugal – Nieuw-Zeeland (Albufeira, 15u).

Woensdag 9 maart 2016:
Klassementswedstrijden voor plaatsen 3 tot en met 8 en finale wellicht in Vila Real San Antonio!

Bekijk de voorbereiding van Brazilië:

Voor nog meer over de Belgian Red Flames:
Vrouwenteam.be

Share