Share

De Wereldvoetbalbond FIFA heeft op dinsdag 24 juli 2018 de namen bekendgemaakt van de 10 speelsters die kans maken om Lieke Martens op te volgen als wereldvoetbalster van het jaar. De uiteindelijke winnares zal bekend worden gemaakt op het gala van The Best FIFA Football Awards op maandag 24 september 2018 in Londen. Bij de shortlist vinden we voorlopig nog geen Belgian Red Flames terug maar dat kan uiteraard nog altijd in een van de volgende jaren! Bij de mannen is er na het geslaagde WK 2018 wel plaats voor Belgische kandidaten!

Dit zijn de 10 namen die na selectie door een team van experts in aanmerking komen om de trofee te winnen in alfabetische volgorde:
Lucy Bronze (Engeland, Lyon); Pernille Harder (Denemarken, VfL Wolfsburg), Ada Hegerberg (Noorwegen, Lyon), Amandine Henry (Frankrijk, Lyon), Samantha Kerr (Australië, Sky Blue FC), Saki Kumagai (Japan, Lyon), Dzsenifer Marozsan (Duitsland, Lyon), Marta (Brazilië, Orlando Pride), Megan Rapinoe (Verenigde Staten, Seattle Reign), Wendie Renard (Frankrijk, Lyon).

Naast de nationale bondscoaches, de aanvoersters van de nationale vrouwenvoetbalteams en de journalisten kan ook U als fan van het vrouwenvoetbal Uw stem laten horen in deze race naar The Best FIFA Women’s Player 2018 Award. Op de website kan U uw top 3 aangeven (5 punten voor Uw eerste keuze, 3 punten voor Uw tweede keuze en 1 punt voor Uw derde keuze).

Dat kan tot en met vrijdag 10 augustus 2018 via deze link:
FIFA.com – The Best 2018

Ook in 2018 wordt de beste coach uit het vrouwenvoetbal gekozen. Hier is er ook een shortlist van 10 kandidaten opgesteld en dat zijn in alfbetische volgorde:
Emma Hayes (Chelsea), Stephan Lerch (VfL Wolfsburg), Mark Parsons (Portland Thorns), Reynald Pedros (Olympique Lyonnais), Alen Stajcic (Australië), Asako Takakura (Japan), Vadao (Brazilië), Jorge Vilda (Spanje), Martina Voss-Tecklenburg (Zwitserland), Sarina Wiegmann (Nederland).

Ook hier kan U als fan Uw top 3 bekendmaken en meestemmen voor het eindklassement tot en met vrijdag 10 augustus 2018!

Dat kan gebeuren via deze link:
FIFA.com – The Best 2018

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Nog meegeven dat Roberto Martinez, de bondscoach van de Rode Duivels, een van de elf genomineerden is als beste mannelijke coach voor 2018 naast o.a. Didier Deschamps, Pep Guardiola, Jürgen Klopp, Zinédine Zidane, … Rode Duivels Kevin De Bruyne en Eden Hazard zijn dan weer allebei genomineerd voor The Best FIFA Men’s player samen met Cristiano Ronaldo, Antoine Griezmann, Harry Kane, Kylian Mbappé, Lionel Messi, Luka Modric, Mohamed Salah en Raphaël Varane!

Share