Share

Dat RSC Anderlecht in de voorronde van de UEFA Women’s Champions League naar Schotland moest was al bekend en ook dat ze tegen Glasgow City FC moesten uitkomen maar de lokatie is uiteindelijk de Schotse hoofdstad Edinburgh geworden want in Glasgow staan van donderdag 2 tot en met zondag 12 augustus 2018 the European Championships op het programma.

De data en de volgorde van de wedstrijden was meteen na de loting bekend en aangezien Glasgow City FC als gastteam optrad was de verwachting dat alle wedstrijden ook in Glasgow zouden doorgaan maar dat is uiteindelijk door het plaatsvinden van The European Championships (een gelijktijdig EK voor 7 Olympische sporten) niet het geval. Alle voorrondewedstrijden worden nu gespeeld op 75 kilometer van Glasgow namelijk in Edinburgh.

Hieronder kan U het volledige wedstrijdschema vinden met de uren en de plaatsen waar er gespeeld zal worden!

Dinsdag 7 augustus 2018:
Glasgow City FC – RSC Anderlecht (13u30 in Oriam op het Scotland’s Sports Performance Centre Edinburgh);
Górnik Leczna – Martve (om 17 uur in het Ainslie Park Stadium van Edinburgh);

Vrijdag 10 augustus 2018:
Glasgow City FC – Martve (om 13u30 in Oriam op het Scotland’s Sports Performance Centre Edinburgh);
RSC Anderlecht – Górnik Leczna (om 17 uur in het Ainslie Park Stadium Edinburgh);

Maandag 13 augustus 2018 om 17 uur:
Martve – RSC Anderlecht (in het Ainslie Park Stadium Edinburgh);
Górnik Leczna – Glasgow City FC (in Oriam op het Scotland’s Sports Performance Centre Edinburgh);

Nog meegeven dat RSC Anderlecht voorlopig één oefenwedstrijd gepland heeft voorafgaand aan deze voorronde in de UWCL en dat is op zaterdag 28 juli 2018 om 15 uur tegen Lille OSC, de club van de Belgian Red Flames Jana Coryn, Maud Coutereels en Silke Demeyere. Op zondag 29 juli 2018 worden ze dan weer om 15u45 voorgesteld op de fandag van RSC Anderlecht wat een primeur is voor het vrouwenvoetbal bij paars-wit!

Lees nog meer over de loting van de voorronde in de UWCL via:
Vrouwenteam.be

Voor nog meer over het vrouwenvoetbalteam van RSC Anderlecht ga naar:
RSC Anderlecht

Lees nog meer over The European Championships via:
Europeanchampionships.com

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share