Share

Dora, Dounia, Firdes, Jaade, Salma en Sarah hebben de wereldfinale van Neymar Jr’s Five niet gewonnen maar ze maakten in Brazilië de voorbije dagen een uitzonderlijk avontuur mee.

Doranthina Likaj probeert uit te verdedigen tegen de latere winnaars Brazilië! Foto – (c) Neymar Jr’s Five/Red Bull

Op maandag 23 juli 2018 keerden ze vanuit Sao Paulo via Lissabon terug naar België na iets wat je maar once in a lifetime meemaakt alhoewel zij uiteraard hopen er volgend jaar opnieuw bij te zijn. Dat het niet makkelijk zou worden dat wisten ze en dat bleek ook al heel snel toen ze in de eerste wedstrijd tegen Resenha 13, het gastteam uit Brazilië, moesten uitkomen. Die speelsters die hen meteen met de neus op de feiten drukten (het werd 5-0) bleken later ook de eindwinnaars van de allereerste vrouwelijke editie van Neymar Jr’s Five te zijn na winst in de finale op zaterdag 21 juli 2018 tegen Italië.

Een luchtbeeld van het Instituto Projeto Neymar Jr aan de Avenida Ministro Marcos Freire 2112 in Praia Grande, Foto – (c) Neymar Jr’s Five/Red Bull

Daarna liep het voor de Brusselse meisjes beter met een gelijkspel tegen Japan (0-0) maar in de derde wedstrijd was Zwitserland dan weer te sterk (0-4). Geen kwartfinales dus maar wel een fantastische belevenis voor de speelsters die voorlopig nog in het Belgische provinciale voetbal spelen.

Als slot mocht het winnende team aantreden tegen Neymar Jr die een team vormde met enkele Braziliaanse internationals! Foto – (c) Neymar Jr’s Five/Red Bull

Dit waren alle uitslagen van de kwartfinale tot en met de finale:

Kwartfinales:
Brazilië – Engeland 1-0;
Slovakije – Verenigde Staten 4-0;
Japan – Frankrijk 2-1;
Jordanië – Italië 0-2;
Halve finales:
Brazilië – Slovakije 2-1;
Japan – Italië 0-1;
Finale:
Brazilië – Italië 1-0.

De allereerste vrouwelijke editie van Neymar Jr’s Five was een succes en er wordt nu al uitgekeken naar de tweede editie volgend jaar!

Bekijk de finale via RedBull TV:
Redbull TV

Bekijk ook nog het duel tussen Neymar Jr’s & Friends – Brazilië:
Redbull TV

Lees ook nog hierover via:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share