Share

Op zaterdag 28 juli 2018 werd het vrouwenvoetbalteam van OH Leuven naar jaarlijkse gewoonte op de fandag van de club voorgesteld aan het publiek. Het was het begin van een weekend waarin de club op zondag 29 juli 2018 ook voor het eerst een oefenduel speelde en dat op bezoek bij de eersteklasser Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage.

In tegenstelling tot wat bij RSC Anderlecht het voorbije weekend gebeurde was het niet de eerste keer dat vrouwelijk OHL betrokken was bij de Fandag van de club. In het verleden gebeurde dat ook al en dus konden de vele nieuwkomers bij de club even kennismaken met hun nieuwe omgeving en met stadion Den Dreef mochten ze daar nog niet eerder geweest zijn.

De dag nadien gingen ze dan op bezoek bij USGTH Ladies waar ze met een gemengd elftal van speelsters uit de Super League en beloften na een 1-3-ruststand uiteindelijk met 2-5 wonnen. Voor OH Leuven scoorden Louise Rillaers, Anaëlle Wiard, Noah Corbeels, Sonia Fernandez en Casey Vanmunster de doelpunten. Het team voor de rust zag er compleet anders uit dan de elf die in de tweede helft in actie kwamen maar dat is niet ongewoon in het prille begin van een oefencampagne. Laura Gorniak, de topschutster van vorig seizoen in eerste klasse, scoorde twee keer voor de thuisploeg!

Nu zondag 5 augustus 2018 staat er een tweede oefenwedstrijd op het programma. Het beloftenteam speelt dan om 16 uur in Zonhoven tegen het beloftenteam van KRC Genk Ladies (vorig seizoen was dit nog een spannende titelstrijd in tweede klasse B) terwijl het eerste elftal het om 18 uur in Zonhoven opneemt tegen VC Moldavo, de club waar ex-Belgian Red Flame Lien Mermans vanaf 2018-19 speelt!

Voor nog meer over OH Leuven kan U terecht via:
Website OH Leuven Vrouwen

Bekijk het volledige oefenprogramma van OH Leuven op weg naar de nieuwe competitie via:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share