Share

KAA Gent Ladies maakte een beloftevolle start in de oefencampagne in aanloop naar het seizoen 2018-19. In de eerste wedstrijdweek wonnen alle nationale teams hun duel.

Op woensdag 25 juli 2018 won het beloftenteam thuis tegen Dames VK Egem met 4-1. Geena-Lisa Buyle lukte meteen een dubbel terwijl de andere treffers op naam kwamen van Summer Rogiers en Sofie Van Hooren. Een dag later op donderdag 26 juli 2018 ontving het derde team op Neptunus SW Ladies Harelbeke uit de eerste provinciale West-Vlaanderen. Ook dat resulteerde in een overwinning. Het werd 3-0 dankzij doelpunten van Cato Dellaert, Sara Depoortere en Lyndsey Van Belle!

Op vrijdagavond 27 juli 2018 was het dan de beurt aan het team uit de Super League om een volledige wedstrijd te spelen. Eersteklasser Club Brugge was de tegenstander. Er werd vlot gescoord in dit vriendschappelijk duel want er vielen maar liefst 7 doelpunten. Chloé Vande Velde, die in juni nog haar debuut maakte bij de Red Flames op bezoek bij Moldavië en meteen scoorde, zorgde voor 3 goals, nieuwkomer Gisèle De Win (ex-VV Alkmaar) lukte 2 doelpunten en Silke Vanwynsberghe 1, de allereerste goal van deze ontmoeting die op 6-1 eindigde. Voor Club Brugge was Sharon Desaever succesvol. Zij scoorde de 2-1!

Bekijk een samenvatting van de oefenwedstrijd KAA Gent Ladies – Club Brugge op video met dank aan Siebe Cambier:

Voor nog meer over KAA Gent Ladies ga naar:
Vrouwenteam.be
en naar:
Vrouwenteam.be

Bekijk de komende wedstrijden van alle teams van KAA Gent Ladies via:
Website KAA Gent Ladies

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share