Share

Spanje is op maandag 30 juli 2018 voor het tweede jaar op rij en voor de 3de keer in totaal Europees Kampioen geworden bij de U19. Het won in de Tissot Arena van Biel/Bienne de finale tegen Duitsland met het kleinste verschil.

De 17-jarige Maria Llompert Pons maakte het winnende doelpunt uit een vrije trap! Foto -( c) UEFA.com

Het was Maria Llompart Pons, die in Spanje aangesloten is bij Espanyol Barcelona, die tien minuten voor het einde van de wedstrijd het enige doelpunt vanuit een vrije trap lukte. Ze versloeg vanop een goeie 25 meter doelvrouw Stina Johannes (1-0, 80ste minuut)! De Spaanse overwinning was verdiend want het trof eerder in deze eindstrijd, die gefloten werd door de Kroatische scheidsrechter en zelf ex-speelster Ivana Martincic, in totaal vier keer het doelhout! Opvallend is dat Spanje dit jaar zowel de Europese titel bij de U17 als bij de U19 won!

De Belgian Red Flames U19 werden eerder in de Eliteronde in Finland uitgeschakeld door Frankrijk, dat in de eindronde van dit EK 4de en laatste eindigde in groep A met ook nog Noorwegen, Spanje en Zwitserland.

Bekijk de hoogtepunten van deze EK-finale U19 via UEFA TV:

Lees nog meer over de finale tussen Duitsland en Spanje via:
UEFA.com – WU19

Lees over Spanje als winnaar van het EK U17 in Litouwen via:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Ook nog meegeven dat de Belgian Red Panthers er op deze maandag 30 juli 2018 niet in geslaagd zijn om op het WK Vrouwenhockey de kwartfinales te bereiken. Ze speelden tegen Spanje 0-0 gelijk maar verloren in de shoot-outs met 2-3. Spanje mag dus tegen Duitsland spelen in de kwartfinale van het WK Vrouwenhockey!

Share