Share

Op vrijdag 17 augustus 2018 kwamen de Belgian Red Flames in buitenlandse dienst te weten wie hun tegenstanders worden in de eerste ronde van de UEFA Women’s Champions League op weg naar de finale 2019 in Boedapest.

Spaans international Jennifer Hermoso is een van de nieuwe gezichten bij Atlético Madrid in 2018-19! Foto – (c) Atlético Madrid Feminino

Belgian Red Flame Tessa Wullaert heeft met Manchester City dan wel een nieuwe club dit seizoen maar de tegenstander in de 1/16de finales is voor haar precies dezelfde als vorig seizoen in de eerste ronde met VfL Wolfsburg namelijk de Spaanse landskampioen Atlético Madrid evenwel met een flink pak nieuwe gezichten! Voor Tessa Wullaert begint de strijd op weg naar een derde finale in de UWCL met een uitwedstrijd tegen een ploeg waartegen ze vorig seizoen ook 2x scoorde en over 2 duels met 15-2 won!

Bekijk de goals van Tessa Wullaert in de UWCL van vorig seizoen tegen Atlético Madrid dankzij VfL Wolfsburg TV:

Ook voor Davinia Vanmechelen en PSG is het eerste duel op verplaatsing. De Franse vice-kampioen en bekerhouder speelt tegen Sankt Polten, de kampioen van Oostenrijk, die in het tussenseizoen veel basisspeelsters zag vertrekken en ook flink wat nieuwe gezichten mocht verwelkomen. De keuze voor de jeugd is ook daar net als bij PSG van toepassing!

Sankt Polten, met flink wat nieuwe gezichten, ziet het zitten voor het nieuwe seizoen! Foto – (c) SKN Frauen

Lees nog meer over SKN Sankt Polten via:
Website Sankt Polten

Voor Davina Philtjens en Heleen Jaques, die in het tussenseizoen allebei overstapten naar Fiorentina, staat met Fortuna Hjörring geen onbekende tegenstander op het programma. Die club speelde immers in dezelfde eerste ronde vorig jaar ook tegen hun club en Fiorentina wist zich te plaatsen. Het wordt uitkijken of dat ook dit jaar lukt.

Foto – (c) Fiorentina

Nog meegeven dat titelverdediger Lyon aan deze nieuwe campagne begint met een uitwedstrijd tegen het Noorse Avaldsnes terwjil VfL Wolfsburg, de verliezende finalist van vorig seizoen, het op mag nemen tegen Thór/KA uit Ijsland. Sara Björk Gunnarsdottir, die in Kiev nog geblesseerd uitviel tijdens de finale, mag dus begin september 2018 even terug in eigen land een UWCL-wedstrijd spelen kort nadat daar ook Ijsland – Duitsland in het kader van de WK-kwalificatie op het programma staat. Glasgow City FC tenslotte, het team dat RSC Anderlecht uitschakelde, kwam bij deze loting bij de reekshoofden terecht en mag het nu opnemen tegen Somatio Barcelona FA uit Cyprus.

Dit is het volledige programma in de 1/16de finales van de UWCL 2018-19:
Honka (Finland) – FC Zürich (Zwitserland);
Fiorentina (Italië) – Fortuna Hjörring (Denemarken);
Ajax (Nederland) – Sparta Praag (Tsjechië);
Avaldsnes (Noorwegen) – Lyon (Frankrijk);
Ryazan-VDV (Rusland) – FC Rosengård (Zweden);
Juventus (Italiê) – Brøndby (Denemarken);
SFK 2000 Sarajevo (Bosnië-Herzegovina) – Chelsea (Engeland);
Atlético Madrid (Spanje) – Manchester City (Engeland);
Thór/KA (Ijsland) – Wolfsburg (Duitsland);
Gintra Universitetas (Litouwen) – Slavia Praag (Tsjechië);
BIIK-Kazygurt (Kazachstan) – Barcelona (Spanje);
Somatio Barcelona FA (Cyprus) – Glasgow City (Schotland);
ŽFK Spartak (Servië) – Bayern München (Duitsland);
St. Pölten (Oostenrijk) – Paris Saint-Germain (Frankrijk);
WFC Kharkiv (Oekraïne) – Linköping (Zweden);
LSK Kvinner (Noorwegen) – Zvezda-2005 (Rusland);

De heenwedstrijden zijn op woensdag 12/donderdag 13 september 2018;
De terugwedstrijden zijn op woensdag 26/donderdag 27 september 2018;

De finale is in het Ferencváros Stadium van Boedapest op zaterdag 18 mei 2019.

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Melden we ook nog dat de loting onderboken moest worden omdat Anne Vonnez, de UEFA Women’s Competition Manager, plots in mekaar zakte. Voorlopig is er nog geen diagnose over haar toestand.

Share