Op het WK Vrouwenvoetbal U20 in Frankrijk stonden op vrijdag 17 augustus 2018 de laatste twee kwartfinales op het programma in Vannes met Engeland – Nederland en Duitsland – Japan.

Een halve finale tussen Nederland en Duitsland was dus mogelijk maar ondanks de vroege voorsprong van Nederland haalde Engeland de laatste vier ten koste van de jonge Oranje Leeuwinnen terwijl Japan in de tweede helft Duitsland met gemak naar huis speelde en zo als enig niet Europees land nog in strijd is voor de wereldtitel bij de WU20!

Bekijk de video met de hoogtepunten uit Engeland – Nederland met dank aan FIFA TV:

Bekijk de video met de hoogtepunten van Duitsland – Japan met dank aan FIFA TV:

***Uitslagenbord kwartfinales in Vannes op vrijdag 17 augustus 2018:

Engeland – Nederland 2-1 (rust: 2-1);
Doelpunten: 12′ Victoria Pelova 0-1, 20′ Georgia Stanway 1-1, 23′ Georgia Stanway 2-1.

Duitsland – Japan 1-3 (rust: 0-0);
Doelpunten: 59′ Jun Endo 0-1, 70′ Riko Ueki 0-2, 73′ Saori Takarada 0-3, 82′ Janine Minge 1-3.

Engeland speelt nu in de halve finale tegen Japan en dat op maandag 20 augustus 2018 om 16u in Vannes!

Voor meer over de andere kwartfinales ga naar:

Voor nog meer over het WK U20 in Frankrijk:
FIFA.ocm – WK U20 Frankrijk 2018

PS: In een vriendschapelijke wedstrijd won KAA Gent Ladies, het team uit de Super League, vrijdagavond thuis tegen het Franse Lille OSC, het team van Maud Coutereels, Jana Coryn en Silke Demeyere. Het werd 5-3 nadat het bij de rust 3-1 stond. De doelpunten kwamen van Lenie Onzia 1-0, Ouleymata Sarr 1-1, Mariam Abdulai Toloba 2-1, Mariam Abdulai Toloba 3-1, Ouleymata Sarr 3-2, Marie Laville 4-2 owngoal, Nicky Van den Abbeele 5-2, Ouleymata Sarr 5-3!