Op het WK Vrouwenvoetbal U20 in Frankrijk stonden op maandag 20 augustus 2018 de halve finales op het programma in Vannes. Het was uitkijken naar Engeland – Japan en Frankrijk – Spanje.

Voor het eerste duel kwamen er 2.807 toeschouwers opdagen in het Stade de la Rabine in Vannes en zij konden enkel vaststellen dat Japan de betere was in de ontmoeting tegen hun Engelse leeftijdsgenoten. Japan maakte al in de eerste half uur het verschil dankzij een knap doelpunt van Riko Ueki (0-1, 22ste minuut) en een kopbal van Jun Endo (0-2, 27ste minuut) die attent reageerde toen een fantastisch schot vanop 30 meter van Hinata Miyazawa via de dwarsligger terug het veld insprong. Engeland probeerde nadien nog wel terug te slaan maar het was kansloos tegen het bijzonder sterke Japanse team dat in deze leeftijdscategorie voor het eerst in de eindstrijd staat!

Bekijk de samenvatting van Engeland – Japan dankzij FIFA TV:

Voor de tweede halve finale met het gastland Frankrijk tegen buur Spanje waren er 5.334 toeschouwers in het knusse stadion van Vannes. Het werd een zenuwslopende partij voetbal met strijd van het begin tot het einde en uiteindelijk slechts één doelpunt voor de bezoekers! Lucia Rodriguez zette de bal voor vanop rechts en Patricia Guijarro reageerde attent aan de tweede paal om de bal in een duel met Carla Polito via de paal binnen te koppen (0-1, 51ste minuut). Spanje kwam nadien nog met tien te staan na een tweede gele kaart en dus de uitsluiting voor Aitana Bonmati (69ste minuut). Zeven minuten later floot Mélissa Borjas, de scheidsrechter uit Honduras, dan ook nog een strafschop voor de thuisploeg na een handspel van de Spaanse Laia Aleixandri in de zestien! De voor Amélie Delabre ingevallen Marie-Antoinette Katoto, ploeggenote van Davinia Vanmechelen bij PSG, zette zich achter de bal en trapte met rechts halfhoog in de benedenhoek maar de Spaanse doelvrouw Catalina Coll dook naar de goeie hoek en redde de Franse inzet (76ste minuut). Frankrijk wilde daarna nog wel maar het lukte niet meer om Spanje uit hun allereerste WK-finale bij de U20 te houden.

Bekijk de samenvatting van Frankrijk – Spanje dankzij FIFA TV:

SCOREBORD HALVE FINALES WK U20:

Engeland – Japan 0-2 (rust: 0-2);
Doelpunten: 22′ Riko Ueki 0-1, 27′ Jun Endo 0-2;

De ploegfoto van Japan voor hun halve finale tegen Engeland in Vannes! Foto – (c) FIFA.com

Frankrijk – Spanje 0-1 (rust: 0-0);
Doelpunt: 51′ Patricia GUIJARRO 0-1;
Bijzonderheid: 76′ Marie-Antoinette Katoto mist strafschop (gered door Spaanse doelvrouw Catalina Coll);
Rode kaart: 69′ Aitana Bonmati (Spanje) (2de gele kaart);

De Spaanse U20 voor de aftrap van hun halve finale in Vannes tegen gastland Frankrijk! Foto – (c) FIFA.com