Share

Nog voor de competitie in de Super League begint spelen de Belgian Red Flames hun laatste kansen uit in de kwalificatie richting het WK 2019 in Frankrijk. Ze zijn al zeker van de tweede plaats in hun groep maar nog niet van een ticket voor de play-offs.

Willen ze dat ticket halen dan moeten ze allereerst winnen op vrijdag 31 augustus 2018 op bezoek in Botosani tegen Roemenië en vervolgens ook de volle buit halen op dinsdag 4 september 2018 om 17 uur thuis in Leuven tegen Italië. Bondscoach Ives Serneels maakte alvast de 24 namen bekend die daarvoor zullen moeten zorgen.

Dit is de selektie:

Doelvrouwen: Nicky Evrard (FC Twente), Diede Lemey (Atalanta Mozannica), Justien Odeurs (RSC Anderlecht);
Verdedigers: Aline Zeler (PSV), Maud Coutereels (Lille OSC), Heleen Jaques (Fiorentina), Davina Philtjens (Fiorentina), Laura Deloose (RSC Anderlecht), Nicky Van den Abbeele (KAA Gent Ladies), Laura De Neve (RSC Anderlecht), Silke Vanwynsberghe (KAA Gent Ladies), Sarah Wijnants (RSC Anderlecht);
Middenvelders: Lenie Onzia (KAA Gent Ladies), Julie Biesmans (Bristol City FC), Tine De Caigny (RSC Anderlecht), Kassandra Ndoutou Missipo (KAA Gent Ladies);
Aanvallers: Jassina Blom (FC Twente), Janice Cayman (Montpellier), Yana Daniëls (Liverpool), Tessa Wullaert (Manchester City), Ella Van Kerkhoven (RSC Anderlecht), Elke Van Gorp (RSC Anderlecht), Chloé Vande Velde (KAA Gent Ladies), Davinia Vanmechelen (PSG). (Bron: KBVB).

Tickets voor het duel in Leuven zijn nog altijd te koop via de KBVB:
KBVB – Tickets België – Italië

Bekijk de stand in de Belgische groep en de uitleg over de weg naar de play-offs:
Vrouwenteam.be

Lees ook nog over Roemenië – België:
Vrouwenteam.be

***Belgian Red Flame Tessa Wullaert lukte op zondag 26 augustus 2018 haar eerste goals voor Manchester City. Ze scoorde 2 keer in de tweede groepswedstrijd van de Continental Cup tegen Leicester City, een club uit de Engelse Super League 2, in een duel dat met 4-0 gewonnen werd! Alle doelpunten vielen in de tweede helft in deze volgorde: 54′ Tessa Wullaert 1-0, 71′ Janine Beckie 2-0, 80′ Tessa Wullaert 3-0, 83′ Nadia Nadim 4-0. Na de dubbele interland met de Belgian Red Flames begint voor Manchester City het echte werk met de openingswedstrijd in de FA WSL 2018-19 op bezoek bij landskampioen en bekerwinnaar Chelsea (op zondag 9 september 2018 om 14 uur) en de uitwedstrijd in de eerste ronde van de UWCL uit bij Atlético Madrid (op donderdag 13 september 2018 om 19u30).

Voor meer over de wedstrijd zelf:
Website Manchester City

Voor meer over de Continental Cup:
FA WSL.com

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Nog meegeven dat de Yellow Tigers na hun 0-3-winst op bezoek bij Slovenië hun EK-ticket voor de eindronde in Turkije volgend jaar op zak hebben. De resterende duels begin januari 2019 tegen Israel (thuis) en Ijsland (uit) zijn voor de statistieken. De Belgian Cats oefenden het voorbije weekend dan weer 2 keer tegen Griekenland met het oog op het WK van 22 tot 30 september 2018 in Tenerife. De Belgian Cats wonnen 2 keer in Wevelgem met 68-63 en in Charleroi met 86-72. De volgende thuiswedstrijden van de Belgian Cats zijn op 7 en 8 september 2018 als er geoefend wordt tegen Turkije!

Share