Share

Lenie Onzia zal de komende maanden niet langer te zien zijn in de Super League bij DVC Eva’s Tienen. De middenvelder keert per onmiddellijk terug naar oude liefde FC Twente waar ze tussen 2008 en 2010 al voetbalde.

In het kader van haar studie Bewegingswetenschappen aan de KU Leuven liep Lenie Onzia de voorbije week stage bij het eerste elftal van FC Twente. Daar hebben recent heel wat wijzigingen plaatsgevonden want Anouk Dekker vertrok naar het Franse Montpellier en Shanice van de Sanden kwam terecht bij Liverpool Ladies. Er kwam een plaatsje vrij in de selektie en Lenie had ook een gesprek met Arjan Veurink. Het gevolg is dat Lenie Onzia nu tot het einde van het seizoen voor FC Twente gaat uitkomen.

“Dat ik deze combinatie kan maken is voor mij geweldig. Het is sportief een stap omhoog en ik ben verheugd weer voor FC Twente te mogen spelen. De concurrentie op het middenveld is groot, maar dat is alleen maar goed. Het is aan mij om de trainer ervan te overtuigen dat ik een plek in de basis verdien. Ik hoop in ieder geval mijn steentje te kunnen bijdragen de komende maanden”, zo liet Lenie Onzia weten op de website van de club.

Hoofdtrainer Arjan Veurink is overigens heel blij met de komst van Onzia: “Tijdens deze transferperiode zijn met Anouk Dekker en Shanice van de Sanden twee basisspeelsters vertrokken. Na de komst van Kirsten van de Ven ben ik nu ook erg blij dat we met Lenie Onzia opnieuw een ervaren speelster bij de selectie krijgen. Lenie is niet alleen een waardevolle balvaste middenvelder maar ook een speelster waar onze jonge speelsters zich aan op kunnen trekken.”

Lenie Onzia, geboren op 30 mei 1989 in Borgerhout, speelde na haar debuut in eerste klasse bij OH Leuven eerder al in het buitenland voor het beloftenteam van Arsenal Ladies (2007-08), voor FC Twente (2008-10) en voor VVV-Venlo (2010-11). Bij de terugkeer in België koos ze eerst voor Lierse (2011-2013) waarna ze meest recent voor DVC Eva’s Tienen uitkwam in eerste klasse (2013-15) en in de Super League (dit seizoen)!

Luister naar het meest recente interview met Lenie Onzia:

Share