Op zaterdag 6 februari 2016 stonden de laatste drie kwartfinales van de Beker van België op het programma. Na de uitschakeling van Massenhoven op bezoek bij KSK Heist konden nog twee eersteklassers voor een stunt zorgen door een team uit de Super League uit te schakelen terwijl in Angleur met het duel tussen Standard, de bekerwinnaar van 2014, en Lierse, de bekerwinnaar van vorig seizoen, een vervroegde finale op het programma stond.

Ook vandaag verweerden de eersteklassers zich dapper maar noch SV Zulte Waregem noch het beloftenteam van de vrouwelijke Buffalo’s konden voor een verrassing zorgen respectievelijk thuis tegen Ladies Genk en op bezoek bij RSC Anderlecht. Voor Ladies Genk lukte Stevie Malagrida twee doelpunten in de kwalificatie op bezoek bij vrouwelijk Essevee. Voor RSC Anderlecht stond Anaëlle Wiard tweemaal aan het kanon thuis tegen KAA Gent Ladies B.

De topaffiche tussen uittredend landskampioen Standard en bekerhouder Lierse werd kort na de rust beslist door een doelpunt van Tine De Caigny (54ste minuut). In de eerste helft stopte Justien Odeurs, de doelvrouw van Lierse, een strafschop van Sanne Schoenmakers maar die moest hernomen worden omdat ze te vroeg uit haar doel kwam. De doelvrouw van de Belgian Red Flames stopte vervolgens ook de hernomen strafschop van opnieuw Sanne Schoenmakers! Beide teams eindigden dit duel met tien na uitsluitingen voor Silke Demeyere (Lierse) na 2 gele kaarten (79ste minuut) en Davina Philtjens (Standard) (89ste minuut).

Dit waren de uitslagen:
Standard – Lierse 0-1 (rust: 0-0);
Doelpunt: 54′ Tine De Caigny 0-1.

RSC Anderlecht – KAA Gent Ladies B (eerste klasse) 3-0 (rust: 1-0);
Doelpunten: 23′ Anaëlle Wiard 1-0, 46′ Anaëlle Wiard 2-0, 82′ Laura De Neve 3-0.

SV Zulte Waregem (eerste klasse) – Ladies Genk 2-3 (rust: 1-2).
Doelpunten: Jessica Pironet 0-1, Jolien Martens 1-1, Stevie Malagrida 1-2, Stevie Malagrida 1-3, Charlien Ver Eecke 2-3.

Al gespeeld op woensdag 27 januari 2016:
KSK Heist – Massenhoven (eerste klasse) 3-1 (rust: 0-0).
Doelpunten: 63′ Jolien Baeten 0-1, 75′ Karen Meeus 1-1 op strafschop, 86′ Simke Pauwels 2-1, 90′ + 1′ Jacoba Vanysacker 3-1.

Dit zijn de halve finales voor woensdag 24 februari 2016 om 19u30:
Ladies Genk – RSC Anderlecht;
KSK Heist – Lierse.

De finale zal wellicht op zondag 17 april 2016 worden gespeeld. Waar is nog niet bekend.

PS: Er werden op deze zaterdag 6 februari 2016 ook nog 3 wedstrijden gespeeld in de nationale reeksen van het Belgische vrouwenvoetbal. Dit waren de uitslagen: