Engeland heeft zich op vrijdagavond 31 augustus 2018 in Newport op bezoek bij Wales geplaatst voor het WK Vrouwenvoetbal! Het team van bondscoach Phil Neville won met Ryan Giggs als meest bekende toeschouwer in de tribune overtuigend met 0-3!

Ryan Giggs, ex-ploeggenoot van Phil Neville bij Manchester United, was de meest bekende persoon op de tribune in de WK-kwalificatiewedstrijd tussen de Welshe en Engelse vrouwen! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Rodney Parada, het stadion in Newport, zat helemaal vol voor de derby tussen Wales en Engeland in de WK-kwalificatie 2019 met een plaatsje op het WK 2019 in Frankrijk als inzet. Wales kon thuis tegen het land dat op het vorige WK derde werd een ticket voor Frankrijk veroveren als het won. Niet onmogelijk aangezien het in Southampton in de uitwedstrijd 0-0-gelijk speelde en in de volledige WK-kwalificatie nog geen enkel doelpunt moest toestaan. Ook Engeland kon zich voor Frankrijk plaatsen door te winnen in Wales.

Toni Duggan scoorde de belangrijke openingsgoal voor Engeland op bezoek bij Wales! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

In de eerste helft hielden beide teams mekaar in evenwicht met als hoogtepunt een onterecht afgekeurde goal van Nikita Parris, ploeggenote van Belgian Red Flame Tessa Wullaert bij Manchester City (6de minuut). Wales kwam ondanks de vele aanmoedigingen vanuit de tribune slechts sporadisch aan het doel van Engeland maar tot echt gevaar leidde dat niet. Net voor het uur viel dan toch de openingsgoal voor Engeland via Toni Duggan, de speelster van FC Barcelona (0-1, 57ste minuut) en drie minuten later was de Welshe hoop helemaal vervlogen toen Jill Scott de score met het hoofd verdubbelde (0-2, 60ste minuut). Even over halfweg de tweede helft zorgde Nikita Parris voor de eindcijfers (0-3, 69ste minuut). Een verdiende overwinning voor Engeland dat dus straks ook aanwezig is op het WK 2019 in Frankrijk. Wales dat in deze campagne 687 minuten zonder tegendoelpunt bleef valt als tweede in de groep uit de boot voor de play-offs van het WK!