Share

De Belgian Red Flames mogen nog altijd dromen van het WK 2019 in Frankrijk. Dankzij een doelpunt in de slotfase van de ingevallen Ella Van Kerkhoven, in het voorbije seizoen topschutter in de Super League, op bezoek bij Roemenië staat er nu dinsdag 4 september 2018 in Leuven tegen groepswinnaar Italië nog een ticket voor de play-offs begin oktober van dit jaar op het spel!

De opstelling van de Belgian Red Flames in Botosani tegen Roemenië. Foto – (c) KBVB/Belgian Red Flames

België was de betere in de laatste uitwedstrijd van de groepsfase in Botosani tegen Roemenië maar het duurde bijzonder lang voor het overwicht werd omgezet in een doelpunt. Janice Cayman trof eerst nog de paal (64ste minuut) en Tessa Wullaert de lat (72ste minuut) maar zes minuten voor tijd was het toch raak toen Ella Van Kerkhoven, die na de rust ingevallen voor Yana Daniëls haar debuut maakte voor de Belgian Red Flames, op aangeven van Tessa Wullaert en na een mooie Belgische aanval de enige goal van de wedstrijd tegen de netten trapte (0-1, 84ste minuut).

België won dus net als in Leuven met een doelpunt verschil tegen Roemenië (toen thuis 3-2, nu 0-1). Het zorgt er voor dat de wedstrijd tegen Italië van nu dinsdag 4 september 2018 met aftrap om 17 uur aan belang won! U kan ervoor zorgen dat de Belgian Red Flames nu dinsdag in een uitverkocht stadion spelen! Tickets voor dat duel kan U nog kopen bij de KBVB. Ook dan is winnen immers de boodschap!

WK-kwalificatie 2019 – Groep 6 – Vrijdag 31 augustus 2018 – Stadionul Municipal, Botosani;

Roemenië – België 0-1 (rust: 0-0);
Doelpunt: 84′ Ella Van Kerkhoven 0-1.

Bekijk het doelpunt van Ella Van Kerkhoven dankzij Proximus Sports:
Fb Proximus Sports

De stand in groep 6 is nu:
1. Italië 7-21 (18-2);
2. België 7-16 (26-5);
3. Portugal 7-8 (17-7);
4. Roemenië 7-5 (6-10);
5. Moldavië 8-1 (2-45);

Bekijk het resterende programma in groep 6 op dinsdag 4 september 2018:
Portugal – Roemenië (in Felgueiras);
België – Italië (om 17 uur in Leuven);

Voor een ticket voor het duel België – Italië kan U hier terecht:
KBVB – Tickets België – Italië

Lees nog meer over Roemenië – België via:
UEFA.com

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: Nog melden dat de Belgian Red Flames U19 thuis vriendschappelijk wonnen tegen Schotland met 3-2. Bij de rust stond het 1-0. België liep tot 3-0 uit via een dubbel van Karlijn Knapen en een doelpunt van Esther Buabadi. De Schotse doelpunten waren van Jamie Lee Napier en Kirstie McIntosh.

Share