Share

Op zaterdag 1 september 2018 was het in eerste klasse uitkijken naar de West-Vlaamse affiche tussen Famkes Westhoek Diksmuide-Merkem tegen Club Brugge, dat op de openingsdag met ruime cijfers thuis had gewonnen tegen KVK Svelta Melsele. De thuisploeg had een eerste puntje gesprokkeld op bezoek bij Union Saint-Ghislain Tertre Hautrage en dus leek het op papier vooraf een boeiend duel te gaan worden.

U kan de hoogtepunten van dit duel bekijken met dank aan Siebe Cambier, altijd op post bij vrouwelijk blauw-zwart:

Voor de volledigheid Club Brugge won met 1-6 nadat het bij de rust al met 1-2 op voorsprong stond. Dit was het scoreverloop:
1′ Julie Vankeirsbilck 0-1, 38′ Laura Delheye 1-1, 40′ Charlotte Laridon 1-2, 48′ Ellen Stichelbaut 1-3, 68′ Julie Meseure 1-4, 83′ Katinka Dubois 1-5, 90′ Katinka Dubois 1-6.

Club Brugge is na de tweede speeldag leider in eerste klasse met het maximum van de punten samen met FWS Woluwe en SC Eendracht Aalst, op zaterdag 15 september 2018 de tegenstander in de volgende competitiewedstrijd van Club Brugge. Toekomende zaterdag 8 september 2018 gaat vrouwelijk blauw-zwart immers op bezoek bij het beloftenteam van SC Eendracht Aalst in het kader van de 3de ronde van de Beker van België.

Sofie Huyghebaert en Famkes Westhoek Diksmuide-Merkem ontvangen op de volgende speeldag het beloftenteam van KAA Gent Ladies! Foto – (c) Sportpix.be/Dirk Vuylsteke

Famkes Westhoek Diksmuide-Merkem begint aan de competitie met een 1 op 6 en het staat na 2 speeldagen op een tiende plaats. Nu zaterdag 8 september 2018 gaat FWDM in de Beker van België op bezoek bij het beloftenteam van VC Moldavo. In de competitie speelt Famkes Westhoek Diksmuide-Merkem op zaterdag 15 september 2018 opnieuw thuis dan tegen het beloftenteam van KAA Gent Ladies.

Bekijk alle uitslagen in eerste klasse van het voorbije weekend:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share