Wie zondagochtend een zonnebad wou nemen kon daarvoor terecht op het Nationaal Voetbalcentrum in Tubeke waar de Belgian Red Flames U19 voor de tweede keer in drie dagen een oefenwedstrijd speelden tegen hun leeftijdsgenoten uit Schotland.

De Schotse WU17 die twee oefenduels in Tubeke afwerkten! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Het team van bondscoach Xavier Donnay won op vrijdag 31 augustus 2018 al toen ze bijna tergelijkertijd met het duel van het A-team op bezoek bij Roemenië speelden met 3-2 tegen Schotland. Karlijn Knapen zorgde toen met doelpunten voor en na de rust voor een dubbele voorsprong (1-0 en 2-0) terwijl Esther Buabadi de derde Belgische treffer lukte (3-0). Schotland gaf zich echter niet gewonnen en het scoorde nog twee keer dankzij Jamie Lee Napier (3-1) en Kristie McIntosh (3-2).

De Schotse Jamie Lee Napier van Hibernian (met het nr. 17) scoorde in het eerste duel. Aster Janssens (met het nr. 15) deed dat op zondag 2 september 2018! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Ook op zondag 2 september 2018 werd het een overwinning voor de Belgian Red Flames U19. Aanvoerster Ella Vierendeels lukte iets over het halfuur de openingstreffer (1-0, 33ste minuut) en ze zorgde ook voor de voorzet bij het tweede doelpunt dat door de Schotse Michaela McAlonie in eigen doel gekopt werd (2-0, 60ste minuut). Een goeie minuut later zorgde de ingevallen Aster Janssens op aangeven van de ook al ingevallen Janne Geers voor de eindstand (3-0, 61ste minuut).

De Belgian Red Flames U19 na hun tweede overwinning tegen Schotland! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

De Belgian Red Flames U19 zijn dit keer ingedeeld in groep 12 en ze spelen hun eerste kwalificatieronde op weg naar het EK 2019, dat volgend jaar in Schotland zal worden gespeeld, op dinsdag 2 oktober 2018 in het FFA Academy Stadium in Jerevan tegen Armenië (10 uur), op vrijdag 5 oktober 2018 in het FFA Academy Stadium in Jerevan tegen Wales (15 uur) en op maandag 8 oktober 2018 in het Banants Stadium van Jerevan tegen Ijsland (15 uur).

Bekijk het tweede doelpunt op zondag 2 september 2018 tegen Schotland dankzij Vrouwenteam TV: