Share

Telkens opnieuw zorgen de reglementen van de UEFA en FIFA voor spannende slotdagen op weg naar EK- of WK-eindrondes. Zo kon in 2016 Portugal op de slotdag dankzij onverhoopte thuiswinst tegen Finland alsnog een barragewedstrijd afdwingen tegen Roemenië waarna ze zich uiteindelijk voor het eerst wisten te plaatsen voor een EK, het UEFA Women’s Euro 2017 in Nederland.

Foto – (c) KBVB/Belgian Red Flames

De Belgian Red Flames, 2 belangrijke punten afgesnoept in de toegevoegde tijd van de vorige thuiswedstrijd in Leuven door datzelfde Portugal, zullen ongetwijfeld hopen dat een dergelijk scenario ook hen eens te beurt valt om zo voor het eerst een WK-eindronde, die van 2019 in Frankrijk, te bereiken. Door afgelopen vrijdag 31 augustus 2018 te winnen op bezoek bij Roemenië dankzij een doelpunt van Ella Van Kerkhoven (0-1, 84ste minuut) zijn op de slotdag nog vele scenario’s mogelijk maar er is voorlopig slechts één boodschap voor het team van bondscoach Ives Serneels en die is heel eenvoudig: zelf winnen tegen het al voor het WK geplaatste Italië en pas achteraf kijken naar wat er elders gebeurde in de andere wedstrijden die nog belangrijk zijn.

Een sfeerbeeld met de fans van de Belgian Red Flames tijdens de thuiswedstrijden:

De spanning lijkt op dinsdag 4 september 2018 tussen 17 en 19 uur in elk geval verzekerd en U kan daar ook nog bij zijn want er zijn nog tickets beschikbaar bij de KBVB. De 12de man kan ook voor de Belgian Red Flames nog de doorslag geven op zoek naar dat ticket voor de play-offs!

Luister hier in elk geval al naar enkele interviews met de Belgian Red Flames op maandagmiddag 3 september 2018 op de laatste training voor België – Italië in Leuven.

Luister naar Ella Van Kerkhoven (RSC Anderlecht) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Yana Daniëls (Liverpool) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Lenie Onzia (KAA Gent Ladies) dankzij Vrouwenteam TV:

Luister naar Tessa Wullaert (Manchester City) dankzij Vrouwenteam TV:

Om alle wedstrijden die nog van belang zijn te volgen kan U terecht op:
UEFA.com

Lees ook nog over de nieuwe voorzitter van het Belgische vrouwenvoetbal:

Vrouwenteam.be

Hier kan U nog Uw ticket voor België – Italië kopen:
KBVB – Tickets België – Italië

Share