Share

David Delferiere, de ex-secrétaris-generaal van de ACFF en vice-voorzitter van het Uitvoerend Comité van de KBVB, is de opvolger van wijlen Marc Lesenfants als voorzitter van het Belgische vrouwenvoetbal.

Sebastien Delferiere, de internationale scheidsrechter is de zoon van David Delferiere. Foto – (c)
David Catry | VDB | Bart Vandenbroucke

De vorige maand 65 jaar geworden Delferiere, vader van de bekende internationale scheidsrechter Sébastien Delferiere, leidde vorige week de Belgische delegatie voor het bezoek van de Belgian Red Flames aan Roemenië. Hij was maandagmiddag 3 september 2018 ook in Leuven aanwezig voor de laatste training van het team van bondscoach Ives Serneels met het oog op het belangrijke WK-kwalificatieduel van dinsdag 4 september 2018 op Den Dreef tegen Italië. Hem wacht dus de taak om het Belgische vrouwenvoetbal in de toekomst nog verder te laten evolueren, te stimuleren en nationaal en internationaal bekend te maken.

David Delferiere is straks ook kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen van Soignies (Zinnik). Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

Het wordt overigens niet de enige nieuwe uitdaging voor de sympathieke man uit Soignies (Zinnik) want hij is binnenkort ook kandidaat bij de gemeenteraadsverkiezingen van die stad in de provincie Henegouwen op de lijst MR. Deze redactie wenst hem alvast veel succes in zijn nieuwe functie als voorzitter van het Belgische vrouwenvoetbal!

Lees ook nog over Marc Lesenfants via:
Vrouwenteam.be

Lees over David Delferiere:
DH.net

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share