Share

Op de eerste speeldag in de nieuwe Super League Vrouwenvoetbal stonden in Oud-Heverlee het lokale OHL en RSC Anderlecht tegenover mekaar. Een uur later werd er ook op het Lisp afgetrapt tussen bekerhouder Lierse en DVC Eva’s Tienen. Bekijk hier de uitslagen en de doelpuntenmakers van deze eerste duels.

De Franse topspits Pauline Crammer lukte het openingsdoelpunt van het seizoen en het allereerste doelpunt in de nieuwe Super League, Noémie Gelders zorgde kort daarop voor de allereerste zuivere hat-trick in de nieuwe competitie van het Belgische vrouwenvoetbal. Pauline Crammer maakte vervolgens het half dozijn vol (0-6) voor vrouwelijk paars-wit waardoor haar teller ook al op drie staat. Jana Coryn van Lierse wou niet achterblijven en zorgde op het Lisp eveneens voor drie doelpunten, Silke Demeyere trof ook raak voor de vrouwelijke Pallieters in de 4-0-overwinning op de openingsdag!

OH Leuven – RSC Anderlecht 0-6 (rust: 0-4);
Doelpunten: 14′ Pauline Crammer 0-1, 25′ Noémie Gelders 0-2, 43′ Noémie Gelders 0-3, 45′ Noémie Gelders 0-4, 55′ Pauline Crammer 0-5, 67′ Pauline Crammer 0-6.

Lierse – DVC Eva’s Tienen 4-0 (rust: 3-0);
Doelpunten: 14′ Jana Coryn 1-0, 27′ Silke Demeyere 2-0, 32′ Jana Coryn 3-0, 54′ Jana Coryn 4-0.

Op zaterdag 29 augustus 2015 staan volgende duels op het programma met aftrap om 15 uur:
Ladies Genk – Standard
KSK Heist – KAA Gent Ladies

Er is ook een volledige speeldag in de eerste, tweede en derde klasse A en B van het Belgische nationale vrouwenvoetbal!

Share