De Belgian Red Flames U17 hebben ook hun laatste groepswedstrijd in de eerste EK-kwalificatieronde richting Bulgarije 2019 gewonnen. Op het Cidade de Barcelos in Barcelos wonnen ze tegen gastland Portugal en zo wonnen ze ook groep 6!

De Belgian Red Flames U17 voor hun laatste groepwedstrijd in de eerste EK-kwalificatieronde 2018-19 in Barcelos tegen gastland Portugal! Foto – (c) Michael Teulings

Op de laatste speeldag in groep 6 was de inzet voor de Belgian Red Flames U17 van Tamara Cassimon en assistent Luc Bosmans de groepswinst maar dan moesten ze wel winnen tegen gastland Portugal. De start was er eentje in mineur want al na 3 minuten wedstrijd moesten ze hun eerste doelpunt op dit tornooi toestaan toen Francisca Nazareth na een diepe vrije trap van Ana Assucena de score opende na een mooie aanname met links en een knap schot met rechts voorbij Femke Schamp (1-0). Portugal behield de voorsprong tot iets over halfweg de tweede helft maar toen lukte Jarne Teulings de gelijkmaker. Zij reageerde attent om de bal in doel te trappen nadat doelvrouw Luisa Pinheiro een poging van Hannah Eurlings met de voet devieerde (1-1, 69ste minuut). In het slot van de wedstrijd was het opnieuw Jarne Teulings die tot vreugde van alle meegereisde fans, de volledige technische staf en de spelersgroep het winnende doelpunt lukte dat de Belgian Red Flames U17 meteen ook de groepswinst bezorgde! Het was een prachtig schot met links hoog over de doelvrouw van de thuisploeg na een mooie teruggespeelde bal van Hannah Eurlings (1-2, 90ste minuut).

Jarne Teulings, hier met Ana Albuquerque van Portugal, wees de Belgian Red Flames U17 de weg naar de groepswinst! Foto – (c) Michael Teulings

In het andere slotduel in de groep won Turkije in Fafe tegen Andorra. Turkije won met 0-3 en het scoorde alle doelpunten nog voor de rust! Turkije eindigde derde in de groep, Andorra laatste!

Dit waren alle uitslagen van de 3de speeldag op dinsdag 25 september 2018:

Portugal – België 1-2 (rust: 1-0);
Doelpunten: 3′ Francisca Nazareth 1-0, 69′ Jarne Teulings 1-1, 90′ Jarne Teulings 1-2;

Portugal U17 voor de aftrap tegen de Belgian Red Flames U17 in Barcelos! Foto – (c) Michael Teulings

Andorra – Turkije 0-3 (rust: 0-3);
Doelpunten: 16′ Berivan Içen 0-1, 19′ Mesude Alayont 0-2, 45+1′ Mesude Alayont 0-3.

De eindstand in groep 6 is:
1. België 3-9 (13-1);
2. Portugal 3-6 (15-3);
3. Turkije 3-3 (4-6);
4. Andorra 3-0 (0-22);

De Belgian Red Flames U17 wonnen groep 6 na winst in het slot tegen gastland Portugal! Foto – (c) Michael Teulings

De beste twee van elke groep (België en Portugal) en de vier beste derdes met het beste resultaat tegen de eerste twee plaatsen zich voor de Eliteronde met Duitsland en titelhouder Spanje. De loting van deze Eliteronde zal plaatsvinden op vrijdag 23 november 2018.

De EK-eindronde is van zondag 5 tot en met zondag 19 mei 2019 in Bulgarije!

UEFA.com

Bekijk de video met de doelpunten uit Portugal – België met dank aan Luc Bosmans:
Fb Luc Bosmans

UEFA.com

Foto – (c) Belgian Cats

PS: De Belgian Red Flames U17 wonnen dus in en tegen Portugal en later op de avond deden ook de Belgian Cats dat op het WK 2018 in Tenerife tegen Spanje. Het team van bondscoach Philip Mestdagh stuntte tegen Spanje en won na een sensationele slotseconde en die historische korf van Emma Meesseman met 73-62. De Belgian Cats zijn zo meteen ook groepswinnaar en zeker van de kwartfinale op vrijdag 28 september 2018 tegen Frankrijk of Turkije! In het Belgische bekervoetbal bij de mannen was er ook nog een stunt van formaat. In de 1/16de finales won Mandel United, momenteel 5de plaats in de 2de Amateurklasse A, met 1-2 op bezoek bij Waasland-Beveren, de profclub die getraind wordt door Yannick Ferrera en die na 8 speeldagen op een de 15de plaats staat in de Jupiler Pro League! Tenslotte nog meegeven dat Remco Evenepoel in Innsbruck voor het eerst wereldkampioen tijdrijden werd bij de junioren in het wielrennen!

Bekijk de historische overwinning van de Belgian Cats op het WK 2018 tegen Spanje met dank aan FIBA: