Share

Ook in het provinciale vrouwenvoetbal vinden we kandidaten terug voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. De bijna 23-jarige Typhaine Dehorter, aanvoerster van tweedeprovincialer FC Houthem, deed eerder al mee aan verkiezingen maar dat was om Miss Comines te worden. Nu gaat ze het ook in de politiek proberen.

Typhaine Dehorter aan de bal als aanvoerster van FC Houthem! Foto – (c) Sham

Typhaine Dehorter kreeg in 2017 bij de missverkiezing de prijs van de stad en van het publiek. Nu hoopt ze op een mooi stemmenaantal bij de gemeenteraadsverkiezingen in Komen op de 16de plaats bij de PS. Typhaine speelt al sinds haar 7de voetbal. Ze begon bij de jongens van Union Sportive Ploegsteert/Bizet, waar haar vader Gaëtan tegenwoordig assistent-trainer is bij de eerste ploeg, en speelde daar tot haar 11de. Daarna ging ze tot haar 16de voetballen in Frankrijk bij JA Armentières en ze werd ook geselecteerd bij de jonge Belgian Red Flames U15. Na haar Frans avontuur trok ze naar Dames VK Egem waar ze zowel in eerste provinciale als in tweede klasse uitkwam en nu is ze al 4 seizoenen aktief bij FC Houthem, de club waarmee ze vorig seizoen kampioen speelde in 3de provinciale en ook 35 doelpunten lukte! Dit seizoen staat haar teller al op 12 goals maar voorlopig staat ze met een scheenbeenblessure aan de kant tot begin november van dit jaar.

Bekijk een doelpunt van Typhaine Dehorter vorig seizoen in FC Houthem – KVK Avelgem dankzij Vrouwenteam TV:

Typhaine staat niet alleen zelf op het veld, ze is ook coach van de U8 en de U12 jongens van US Ploegsteert/Bizet en ze is eveneens een fervent supporter van de Belgian Red Flames! Ze was op dinsdag 4 september 2018 aanwezig in Leuven voor het laatste groepsduel van de WK-kwalificatie 2019 tegen Italië en de Belgian Red Flames kunnen ook op haar steun rekenen toekomende vrijdag 5 oktober 2018 in de heenwedstrijd van de play-offs tegen Zwitserland!

Typhaine Dehorter op de tribunes in Leuven tijdens de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Italië! Foto – (c) VPL

Typhaine Dehorter is niet de enige persoon uit het vrouwenvoetbal waarvoor straks kan gestemd worden bij de gemeenteraadsverkiezingen op zondag 14 oktober 2018. Ook Jaade Stitou (HO Wolvertem Merchtem), Belgian Red Flame Maud Coutereels (Lille OSC) en David Delferiere, de nieuwe voorzitter van het Belgische vrouwenvoetbal, nemen aktief deel aan de verkiezingen!

Lees nog meer daarover via:
Vrouwenteam.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share