Share

Vrijdag 12 februari 2016 was een speciale dag voor KAA Gent. Terwijl het vrouwenteam bij de hervatting van de Super League op bezoek ging bij bekerhouder Lierse SK speelden de mannelijke Buffalo’s in de Ghelamco Arena hun laatste wedstrijd in de Jupiler Pro League vooraleer ze volgende week woensdag 17 februari 2016 voor het eerst in de clubgeschiedenis in de achtste finales van de UEFA Champions League aantreden tegen VfL Wolfsburg.

In de Ghelamco Arena zagen de fans van KAA Gent thuis tegen Royal Moeskroen-Peruwelz vroeger dan verwacht het wederoptreden van hun nieuwe ex-speler en lieveling Mbark Boussoufa (ex-Lokomotiv Moskou). Al na 22 minuten mocht hij de invallersbank verlaten en opdraven ter vervanging van de geblesseerde Moses Simon. Het werd een droomterugkeer voor de ex-Gouden Schoen want hij scoorde vijf minuten voor het einde van het duel met een afvallende bal die hij meteen op de slof nam (1-0). De bezoekers onder leiding van Glenn De Boeck kwamen twee minuten voor tijd nog met tien te staan na een tweede gele kaart voor aanvoerder Noé Dussene en in de slotseconden van de wedstrijd trapte Danijel Milicevic nog een vrije trap voorbij de bezoekende doelman Vagner Da Silva (2-0). De regerende landskampioen is dus voorlopig opnieuw leider in de Jupiler Pro League vooraleer Club Brugge zondag op bezoek gaat bij KV Oostende.

Bleef het in de Ghelamco Arena lang 0-0 dan was dat ook het geval in Zandhoven waar de vrouwelijke Buffalo’s, op bezoek bij de ploeg die hen in de achtste finales van de Beker van België nog met ruime 0-5-cijfers uitschakelden, de score die bij het begin van de wedstrijd op het scorebord stond zelfs wisten te behouden tot na het laatste fluitsignaal (0-0). Net als in de heenwedstrijd speelt KAA Gent Ladies (toen 1-1) dus gelijk tegen Lierse SK, dat in de titelstrijd mogelijk twee kostbare punten verspeelt. Voor KAA Gent Ladies is het een extra punt in de strijd voor het vierde ticket richting play-offs voor de landstitel. Op zaterdag 13 februari 2016 staan op de 11de speeldag van de Super League nog KSK Heist-Standard, DVC Eva’s Tienen-RSC Anderlecht en Ladies Genk-OH Leuven op het programma. Al die wedstrijden worden afgetrapt om 15 uur.

Uitslagen vrijdag 12 februari 2016:

Super League – 11de speeldag:
Lierse SK – KAA Gent Ladies 0-0 (rust: 0-0);

Jupiler Pro League – 26ste speeldag:
KAA Gent – R. Moeskroen-Peruwelz 2-0.

Proximus League (2de klasse) – 25ste speeldag:
R. Antwerp FC – R. Seraing United 0-1.

Na het verlies van vorige week op Tubeke (2-1) is dit de 3de nederlaag van het seizoen voor de Great Old, de leider in de competitie die eerder ook al eens thuis verloor van Cercle Brugge (0-1).

Lees ook nog het wedstrijdverslag van België U17-Zwitserland U17 van donderdag 11 februari 2016:

Vrouwenteam.be

PS: We vermelden ook nog het onverwacht overlijden van Dominique D’Onofrio, de ex-coach van Standard. Hij kreeg in Argentinië op 62-jarige leeftijd een hartstilstand. Vrouwenteam.be betuigt uiteraard zijn medeleven aan de familie van de man die in 2011 met de Beker van België de laatste trofee won voor Standard. (Bron: Sporza).

Share