Op donderdag 11 februari 2016 stond het tweede oefenduel tussen de Belgian Red Flames U17 en hun Zwitserse leeftijdsgenoten op het programma in Tubeke.

In vergelijking met het eerste duel stonden er maar liefst zeven nieuwe speelsters aan de aftrap bij de Belgian Red Flames U17. Alleen Karlijn Knapen in de verdediging, Marie Minnaert, Mariam Abdulai Toloba en Sarah Wijnants (nu wel rechts vooraan in plaats van achteraan) stonden nog op het veld. Alle andere posities kregen nieuwe gezichten. Ook bij Zwitserland waren er met Annina Rauber, Alisha Lehmann, Chantal Ruf en Géraldine Reuteler slechts vier starters die ook op dinsdag van bij de aftrap op het veld stonden.

Marie Minnaert probeert het circusnummer van de Zwitserse Annina Rauber te onderbreken. Foto - Dirk Vuylsteke

Marie Minnaert probeert het circusnummer van de Zwitserse Annina Rauber te onderbreken. Foto – Dirk Vuylsteke

Marie Minnaert en Gwen Duijsters trapten de wedstrijd dit keer onder leiding van Lois Otte op gang en het koos meteen de aanval zonder echter voor gevaar te zorgen. Bij de eerste storm naar voor van de bezoekers was het meteen raak. Géraldine Reuteler zette voor vanop links, doelvrouw Lisa Lichtfus kwam nog even aan de bal maar daar stond Eline Schuling op de goede plaats om de openingstreffer van de namiddag aan te tekenen (0-1, 6de minuut). Ook de tweede poging kwam van Zwitserland toen captain Alisha Lehmann de bal naast trapte (8ste minuut) terwijl Mariam Abdulai Toloba op aangeven van Marie Minnaert voor het eerste Belgische schot over doel tekende (10de minuut). Dan even een leuk moment waarbij België ontsnapte aan een grotere achterstand. Géraldine Reuteler leek net als dinsdag alweer door op links de bal mooi voorbij doelvrouw Lisa Lichtfus te plaatsen maar het leer rolde eerst tegen de linkerpaal en vervolgens via de rechterpaal terug het veld in (12de minuut). Vervolgens was Marie Minnaert bijna succesvol maar haar schot ging op het kwartier nipt naast (15de minuut). Dan was het wachten op een voorzet van Sarah Wijnants vanop de rechterflank maar Gwen Duijsters trapte in plaats van op lichtjes over de bal en weg was de kans. (29ste minuut). Op de counter mikte Géraldine Reuteler dit keer alleen voor doel naast. (30ste minuut). Het team van bondscoach Brigitte Steiner probeerde het dan nog eens met een mooie combinatie via Géraldine Reuteler, Anika Locher en Lara Marti zonder succes (31ste minuut) terwijl het laatste noemenswaardige Belgische feit voor de rust een voorzet vanop links van Shari Van Belle was die weggewerkt werd en vervolgens door Gwen Duijsters over doel belandde (40ste minuut). Zwitserland leidde dus bij de rust met 0-1.

Zwitserland juicht met Géraldine Reuteler (14) en Eline Schuling (17) na de eerste aanval die meteen succesvol was! Foto - Dirk Vuylsteke

Zwitserland juicht met Géraldine Reuteler (14) en Eline Schuling (17) na de eerste aanval die meteen succesvol was! Foto – Dirk Vuylsteke

Na de pauze was het eerste gevaar opnieuw van Zwitserland met een schot van Alisha Lehmann dat door Lisa Lichtfus in hoekschop gekeerd werd. Davinia Vanmechelen, bij de rust op het veld gekomen voor Sarah Wijnants, zette tien minuten na de pauze dan de Zwitserse doelvrouw Fiona Flühler aan het werk (50ste minuut). Op het kwartier werd ook de poging van Mariam Abdulai Toloba onschadelijk gemaakt door de bezoekende goallie maar tegen de knappe Belgische aanval die daarop volgde had ze geen verhaal meer. Mariam Abdulai Toloba en Marie Minnaert speelden de Zwitserse verdediging op een hoopje en Davinia Vanmechelen rondde knap en beheerst af voor de gelijkmaker (1-1, 56ste minuut). Een kwartier voor het einde raakte de bezoekende doelvrouw dan bij een voor buitenspel afgekeurde Belgische goal geblesseerd waardoor Lea Van Wezenbeek, het sluitstuk van het eerste duel, alsnog moest opdraven. Nauwelijks in de goal kon ze Mariam Abdulai Toloba, die zich op haar beurt licht blesseerde, niet afhouden van het tweede Belgische doelpunt (2-1, 71ste minuut). In het slot van de wedstrijd veranderde de score niet meer zodat België ook in het tweede duel na een achterstand terugkwam en dit keer werd er ook gewonnen met een doelpuntje verschil. Een knappe prestatie met toch een andere opstelling die het beste doet verhopen voor het vervolg eind maart 2016 op de Eliteronde in Servië. Tot dan is er nog voor iedereen de mogelijkheid om individueel verder progressie te maken en hier en daar wat kleine details op punt te stellen om ook daar uiteindelijk de succesformule boven te halen!

Romy Camps, voor het eerst bij de Belgian Red Flames U17, wijst de te volgen richting aan voor de tweede helft. Foto - Dirk Vuylsteke

Romy Camps, voor het eerst bij de Belgian Red Flames U17, wijst de te volgen richting aan voor de tweede helft. Foto – Dirk Vuylsteke

Donderdag 9 februari 2016 – NVC Tubeke – Oefenduel WU17: België – Zwitserland 2-1 (rust: 0-1):

België speelde met: Lisa Lichtfus; Raquel Viaene, Sari Kees, Karlijn Knapen (41′ Romy Camps), Shari Van Belle; Yentl De Coster, Marie Minnaert (captain), Eva De Baets (55′ Yenthe Kerckhofs); Sarah Wijnants (41′ Davinia Vanmechelen), Gwen Duijsters (52′ Steffy Van Wijmeersch), Mariam Abdulai Toloba (76′ Anaïs Bey-Temsamani).
Bondscoach: Tamara Cassimon.

Zwitserland speelde met: Fiona Flühler (69′ Lea Van Weezenbeek); Vera Gysin, Sina Hirschi (41′ Jana Geissbühler), Annina Rauber, Lynn Häring (41′ Chantal Wyser); Anika Locher (61′ Shannycia Wachs), Alisha Lehmann (captain) (61′ Leandra Schegg), Chantal Ruf (41′ Rahel Tschopp), Eline Schuling, Géraldine Reuteler (41′ Fiona Hubler); Lara Marti (41′ Elise Boccali).
Bondscoach: Brigitte Steiner.

Doelpunten: 6′ Eline Schuling 0-1, 56′ Davinia Vanmechelen 1-1, 71′ Mariam Abdulai Toloba 2-1.
Gele kaart: 76′ Jana Geissbühler (fout op Davinia Vanmechelen).
Rode kaarten: geen.

Scheidsrechter: Lois Otte;
Assistent-scheidsrechters: Jolien Delcroix, Stephanie Forde;
4de scheidsrechter: Viki De Cremer.