Share

Na 63 dagen zonder Super League was het vanaf vrijdag 12 februari 2016 opnieuw voetballen geblazen in de sinds 2015 nieuw opgerichte competitie in het Belgische vrouwenvoetbal. Een te lange winterstop? Wie zal het zeggen? Het werd in elk geval een speeldag met een diepterecord want er vielen slechts 4 goals in 4 wedstrijden (op de 9de speeldag vielen er nog 6 goals) en daarvan kwam er nog één na een naar verluidt twijfelachtig strafschopgeval. Bovendien slaagden slechts 2 speelsters erin de weg naar het net te vinden. Aline Zeler, die na haar winner voor Standard vanop de strafschopstip in de toegevoegde tijd op Heist, nu alleen topscorer in de Super League is en de Nederlandse Stevie Malagrida van Ladies Genk die voor het eerst dit seizoen een hattrick lukte in de competitie en daarmee tot op een plaatsje van de top 5 in de stand van de topschutters komt.

De herstart van de Super League zonder doelpunten in Lierse-KAA Gent Ladies. Foto - Paul Dijkmans

De herstart van de Super League zonder doelpunten in Lierse-KAA Gent Ladies. Foto – Paul Dijkmans

Bekerhouder Lierse, dat in de kwartfinales van de beker nog op Standard won (0-1), raakte niet voorbij KAA Gent Ladies. Nadat het in de heenronde 1-1 werd bleef het dit keer in Zandhoven 0-0. Na RSC Anderlecht-KSK Heist was dit pas het tweede duel in deze Super League waarin niet gescoord werd.

Laura De Neve zoekt tevergeefs de opening met RSC Anderlecht op bezoek bij DVC Eva's Tienen. Foto - Paul Dijkmans

Laura De Neve zoekt tevergeefs de opening met RSC Anderlecht op bezoek bij DVC Eva’s Tienen. Foto – Paul Dijkmans

En zie, ook op zaterdag 13 februari 2016 noteerden we meteen een derde scoreloos gelijkspel en dat in het duel tussen DVC Eva’s Tienen en leider RSC Anderlecht, dat na zijn oefenduels in Duitsland in januari en het bekerduel thuis tegen het beloftenteam van KAA Gent Ladies uit eerste klasse nog op zoek is naar de beste vorm. De thuisploeg speelde na het vertrek van Lenie Onzia naar FC Twente voor wat het waard was, iedereen werkte voor iedereen en met veel geloof, werkkracht, inzet en doorzettingsvermogen sleepte het een verdiend gelijkspel uit de brand in een wedstrijd waarin de kansen schaars waren. Achteraf gaf Solange Carvalhas, de Portugese captain van vrouwelijk paars-wit, ook nog blijk van fairplay ten opzichte van het scheidsrechterlijke trio alhoewel ze dacht dat haar kopbaldoelpunt geldig was.

DVC Eva's Tienen danst nadat het thuis tegen leider RSC Anderlecht een gelijkspel afdwong! Foto - Paul Dijkmans

DVC Eva’s Tienen danst nadat het thuis tegen leider RSC Anderlecht een gelijkspel afdwong! Foto – Paul Dijkmans

Door het verrassende puntenverlies van leider RSC Anderlecht kon Standard dus opnieuw langszij komen aan de top van het klassement. Op bezoek bij KSK Heist in een duel dat op hetzelfde moment gespeeld werd liep dat echter niet van een leien dakje. KSK Heist speelde met enorm veel inzet maar Standard was wel de betere ploeg. Scoren lukte niet tot Julie Biesmans in de eerste minuut van de toegevoegde tijd in de kleine rechthoek de bal tegen Charlotte Van Bavel trapte. De speelster zelf kreeg naar eigen zeggen de bal op haar bovenlichaam, zeker niet tegen arm of hand, maar de scheidsrechter had het anders gezien en gaf naast een strafschop de rechtsachter van het team van trainer Vic Crabbé ook de rode kaart (de 9de in deze competitie). Belgian Red Flame Aline Zeler aarzelde niet en trapte de regerende landskampioen vanop de stip naar de overwinning en de drie punten (0-1, 90ste + 1′ minuut). Nog melden dat Karen Meeus eerder in de wedstrijd in een duel met Maud Coutereels na een elleboog een neusbreuk opliep. De scheidsrechter oordeelde hier dat dit onvrijwillig gebeurde en sanctioneerde de Belgian Red Flame dan ook niet.

Aline Zeler trapte Standard vanop de strafschopstip naar winst uit bij KSK Heist! Foto - Dirk Vuylsteke

Aline Zeler trapte Standard vanop de strafschopstip naar winst uit bij KSK Heist! Foto – Dirk Vuylsteke

Het was tenslotte ook uitkijken naar het duel tussen Ladies Genk en OH Leuven, dat op de 10de speeldag niet alleen voor het eerst gescoord had via Kimberley Obasogie maar onder leiding van de nieuwe coach Niki De Cock ook de eerste driepunter van het seizoen binnenhaalde tegen KSK Heist. Stevie Malagrida werd de figuur van deze wedstrijd met drie doelpunten. Net voor de rust werd ze in de diepte gestuurd en omspeelde ze Rani Coenen, de doelvrouw van OH Leuven, voor de 1-0 (43ste minuut). Kort na de pauze kopte ze een hoekschop tegen de netten (2-0, 54ste minuut) en tenslotte lukte ze op aangeven van Jessica Pironet haar derde goal van de namiddag en haar zesde competitiegoal van het seizoen (3-0, 86ste minuut). Ladies Genk heeft door deze overwinning mathematisch nog altijd kans op deelname aan de play-offs richting landstitel! OH Leuven weet al een tijdje dat het in de play-offs tegen de degradatie terecht zal komen.

De Super League gaat toekomende vrijdag 19 februari 2016 verder op het Nationaal Voetbalcentrum Euro 2000 in Tubeke met de ‘classico uit het vrouwenvoetbal’ tussen RSC Anderlecht en regerend landskampioen Standard. Bekerhouder Lierse gaat op hetzelfde ogenblik op bezoek bij OH Leuven terwijl DVC Eva’s Tienen een uurtje later met ‘Buffalo-fan’ Jassina Blom één van zijn laatste troeven uitspeelt richting play-offs voor de landstitel op bezoek bij KAA Gent Ladies. Op zaterdag 20 februari 2016 staat tenslotte het duel tussen twee halve finalisten in de Beker van België op het programma namelijk Ladies Genk tegen KSK Heist.

Dit waren alle doelpuntenmakers op de 11de speeldag in de Super League:

Lierse – KAA Gent Ladies 0-0 (rust: 0-0);
Doelpunten: geen.

KSK Heist – Standard 0-1 (rust: 0-0);
Doelpunt: 90 + 1′ Aline Zeler 0-1 op strafschop.
Rode kaart: 90 + 1′ Charlotte Van Bavel (KSK Heist).

DVC Eva’s Tienen – RSC Anderlecht 0-0 (rust: 0-0);

Doelpunten: geen.

Ladies Genk – OH Leuven 3-0 (rust: 1-0);
Doelpunten: 43′ Stevie Malagrida 1-0, 54′ Stevie Malagrida 2-0, 86′ Stevie Malagrida 3-0.

Dit is de stand na de 11de speeldag in de Super League:
1. Standard 11-26 (44-6) (8+);
RSC Anderlecht 11-26 (24-2) (8+);
3. Lierse 11-22 (17-7);
4. KAA Gent Ladies 11-17 (18-14);
5. Ladies Genk 11-12 (15-20);
6. KSK Heist 11-9 (7-19) (2+);
7. DVC Eva’s Tienen 11-9 (9-27) (2+);
8. OH Leuven 11-3 (1-40).

PS: Na 14 speeldagen spelen de top 4 play-offs voor de titel terwijl de nummers 5 tot en met 8 play-offs spelen voor het behoud in de Super League. De punten worden na 14 speeldagen ook gehalveerd!

Topscorers:
13 goals:
Aline Zeler (Standard);
12 goals:
Jana Coryn (Lierse);
10 goals:
Sanne Schoenmakers (Standard), Amber Maximus (KAA Gent Ladies);
8 goals:
Solange Carvalhas (RSC Anderlecht);
6 goals:
Stevie Malagrida (Ladies Genk);
4 goals:
Pauline Crammer (RSC Anderlecht), Davinia Vanmechelen (Standard), Cécile De Gernier (Standard), Julie Biesmans (Standard), Noémie Gelders (RSC Anderlecht);
3 goals:
Jassina Blom (DVC Eva’s Tienen), Kelly Paulus (Ladies Genk), Sara Yüceil (Standard), Karen Meeus (KSK Heist).
2 goals:
Maelis Henneuse (KAA Gent Ladies), Davinia Vanmechelen (Standard), Chloé Vande Velde (KAA Gent Ladies), Lola Wajnblum (RSC Anderlecht), Selina Gijsbrechts (Ladies Genk), Silke Demeyere (Lierse), Elke Meers (Ladies Genk), Charlotte Cranshoff (DVC Eva’s Tienen), Stephanie Suenens (KSK Heist), Audrey Demoustier (Standard).
1 goal:
Tine De Caigny (Lierse), Riete Loos (Ladies Genk), Bénédicte Rifflart (KSK Heist), Davina Philtjens (Standard), Maud Coutereels (Standard), Hanne Van De Goor (KSK Heist), Isabelle Iliano (KAA Gent Ladies), Anke Boogaerts (DVC Eva’s Tienen), Eleen Kimps (DVC Eva’s Tienen), Ellen Charlier (DVC Eva’s Tienen), Silke Leynen (Lierse), Esther Oversteyns (Ladies Genk), Nadine Hanssen (RSC Anderlecht), Yuna Appermont (Standard), Marlies Verbruggen (RSC Anderlecht), Justine Blave (RSC Anderlecht), Elien Van Wynendaele (KAA Gent Ladies), Kimberley Obasogie (OH Leuven), Sarah Wijnants (Standard), Heleen Jaques (RSC Anderlecht), Laura Deloose (RSC Anderlecht), Nicky Evrard (KAA Gent Ladies).
Owngoals:
Maren Sempels (DVC Eva’s Tienen voor RSC Anderlecht), Eleen Kimps (DVC Eva’s Tienen voor Lierse), Ansje Bogaerts (OH Leuven voor KAA Gent Ladies).

De volgende 12de speeldag is op vrijdag 19 februari 2016 om 19u30:
OH Leuven – Lierse;
RSC Anderlecht – Standard;
KAA Gent Ladies – DVC Eva’s Tienen (20u30);
Op zaterdag 20 februari 2016 om 15 uur:
Ladies Genk – KSK Heist.

De wedstrijden voor maart 2016 zijn:

13de speeldag op dinsdag 15 maart 2016 om 20 uur:
KSK Heist – RSC Anderlecht;
Standard – KAA Gent Ladies;
DVC Eva’s Tienen – OH Leuven;
Lierse – Ladies Genk;

14de speeldag op zaterdag 19 maart 2016 om 15u:
OH Leuven – Standard;
KAA Gent Ladies – RSC Anderlecht;
KSK Heist – Lierse;
Ladies Genk – DVC Eva’s Tienen.

PS: Ook volgend seizoen wordt de Super League met 8 teams gespeeld met eerst 14 competitiewedstrijden gevolgd door 6 duels in de play-offs richting titel en degradatie!

Lees nog meer over Ladies Genk – OH Leuven via:
Website OH Leuven

Lees meer over Lierse – KAA Gent Ladies:
Website Lierse SK

Lees meer over KSK Heist – Standard:
Website Standard CL

Share