KVK Avelgem blijft helemaal alleen bovenaan in de 2de provinciale West-Vlaanderen. Het won nu ook op bezoek bij het altijd lastige FC Houthem en heeft zo na 8 speeldagen nog altijd het maximum van de punten.

Waren de duels vorig seizoen tussen beide clubs nog bijzonder spannend dan werd het dit keer een eenvoudige overwinning voor KVK Avelgem op bezoek bij FC Houthem. Het werd 0-6 met 3 doelpunten van zowel Charlotte Vermeeren als van Amber Van Collie! Alleen FC Menen United houdt KVK Avelgem voorlopig in het vizier na de 7-0-thuiswinst tegen K. Brielen Sport. Chelsea Steenkiste zette de thuisploeg voor de rust op voorsprong (1-0). In de tweede helft zorgden Fleur Del’Haye met 3 goals, Sam Vanderbemden met 2 goals en Chelsea Steenkiste met haar tweede goal van de namiddag voor de 7-0-eindstand! FC Menen United volgt op 3 punten van de leider!

FC Menen United staat op 3 punten van leider KVK Avelgem! Foto – (c) Vrouwenteam.be / MaMPict

VK Dadizele kwam dit keer niet verder dan een scoreloos gelijkspel op bezoek bij FW Diksmuide-Merkem C (0-0) en dat gaf KFC Sint-Joris Sport de mogelijkheid om dankzij 4-2-winst thuis tegen KSV Nieuwpoort op evenveel punten te komen als VK Dadizele en FC Houthem. Voor KFC Sint-Joris Sport lukte Amber De Neve 3 goals!

KFC Sint-Joris Sportief na de thuiswinst tegen KSV Nieuwpoort! Foto – (c) KFC Sint-Joris Sportief / LMJ

Tenslotte ook nog de eerste overwinning vermelden van het beloftenteam van KDC Ruddervoorde. Zij wonnen met 1-2 op bezoek bij KWS Desselgem!