Na het verrassende verlies van KSV Rumbeke thuis tegen het derde team van SW Ladies Harelbeke is SV Wevelgem City het enige team dat nog het maximum van de punten heeft in de 3de provinciale West-Vlaanderen. SV Wevelgem City won zelf op bezoek bij FC Gullegem terwijl KSV Rumbeke, het enige andere team dat nog het maximum had voor het begin van de 8ste speeldag, verloor!

Peptalk bij SV Wevelgem City, voorlopig als enige nog met het maximum van de punten! Foto – (c) SV Wevelgem City

Febe Dejonckheere, Eef Lefebvre, Falke Geeraert op strafschop en een triple van Joyce Tack zorgden voor een half dozijn doelpunten voor SV Wevelgem City op bezoek bij FC Gullegem (0-6) waardoor het team van trainer Filip Vlieghe ongeslagen en met het maximum van de punten nu als enige helemaal bovenaan komt te staan in deze reeks. Ook het beloftenteam van SW Ladies Harelbeke en KSV Rumbeke hebben 21 punten maar allebei ook een wedstrijd meer gespeeld!

Axelle Deschodt scoorde vroeg in de wedstrijd voor KSV Rumbeke maar SW Ladies Harelbeke C sloeg terug! Foto – (c) KSV Rumbeke/Kurt Maddens

KSV Rumbeke stond al vroeg in de wedstrijd met 2-0 voor na een dubbel van Axelle Deschodt (9de en 18de minuut) maar bij de rust stonden de bordjes opnieuw in evenwicht na een dubbel van Khalia Viera (31ste en 38ste minuut). Ruim over halfweg de tweede helft zette P. Dejaeger de bezoekers op voorsprong (2-3, 72ste minuut) waarna Khalia Viera met opnieuw een dubbel (81ste en 86ste minuut) de 2-5-eindstand op het bord zette. Door het verlies van KSV Rumbeke kon het beloftenteam van SW Ladies Harelbeke, dat vorige week nog verloor tegen KSV Rumbeke, opnieuw op gelijke hoogte komen met KSV Rumbeke. Het beloftenteam begon pas aan de wedstrijd om 17 uur en het won met 0-17 op bezoek bij KE De Haan!

Het beloftenteam van SW Ladies Harelbeke mocht juichen na de winst op bezoek bij KE De Haan! Foto – (c) SW Ladies Harelbeke

Melden we ook nog de overwinning met dubbele cijfers van het beloftenteam van KSV Bredene tegen het beloftenteam van BS Westhoek. Céline Dept lukte daar 6 goals voor de thuisploeg, Kaily Cheyns 5!