Share

Op zaterdag 27 oktober 2018 stond er niet alleen voetbal in de Franse D1 Féminine op het programma waar Belgisch Gouden Schoen het in Rijsel opnam tegen haar landgenoten Maud Coutereels en Silke Demeyere. Er werd ook een volledige speeldag afgewerkt in de eerste en tweede klasse van het Belgische vrouwenvoetbal.

Dit waren de uitslagen:

***1ste klasse – 7de speeldag:
Club Brugge – Tongeren 4-1;
Massenhoven – KRC Genk Ladies B 1-1;
SV Zulte Waregem – Standard B 3-1;
USGTH – Svelta Melsele 0-0;
Kontich – SC E. Aalst 0-0;
FW Diksmuide-Merkem – VC Moldavo 3-3;
KAA Gent Ladies B – FWS Woluwe 2-4;

Club Brugge blijft leider in 1ste klasse met nu 18 punten uit 7 wedstrijden, FWS Woluwe volgt op 2 punten maar het heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. SV Zulte Waregem volgt als derde met 13 punten uit 5 duels. Ook Massenhoven heeft 13 punten maar uit 7 wedstrijden! Onderaan pakten zowel Kontich als Famkes Westhoek Diksmuide-Merkem hun tweede punt van het seizoen.

Bekijk de beelden van Club Brugge – Tongeren DV met dank aan Siebe Cambier:

***2de klasse A – 7de speeldag:
KSKV Zwevezele – KSV Sottegem 4-0;
KDC Ruddervoorde – Dames VK Egem 0-3;
Loenhout SK – USGTH B 4-3;
Maria-ter-Heide – Wuustwezel 2-3;
KAA Gent Ladies C – Olsa Brakel 2-2;
GFA Sinaai – SC Eendracht Aalst B 4-0;
SV Zulte Waregem B – Club Brugge B 0-2;

Wuustwezel blijft na winst in de derby op bezoek bij Maria-ter-Heide leider met het maximum van de punten: 21 op 21! KSK Voorwaarts Zwevezele volgt op 2 punten, Dames VK Egem op 4 en KAA Gent Ladies C op 5 punten. Onderaan boekten zowel de beloften van Club Brugge, GFA Sinaai en Loenhout SK hun tweede overwinning van het seizoen. Zij komen allemaal op 6 punten. Het beloftenteam van SC Eendracht Aalst is nu 13de met 3 punten en KDC Ruddervoorde sluit nog altijd de rij zonder punten!

Bekijk de beelden van SV Zulte Waregem B – Club Brugge B met dank aan Siebe Cambier:

***2de klasse B – 7de speeldag:
DVC Eva’s Tienen – FC Irlande Auderghem 8-0;
OH Leuven B – KV Mechelen 4-0;
Sibret – RSC Anderlecht B 1-4;
Standard C – RFC Liège 1-0;
ASE De Chastre – Bokrijk Sport 8-0;
RES Couvin-Mariembourg – FC Fémina La Louvière 5-1;
VC Moldavo B – HO Wolvertem Merchtem 2-0;

Het beloftenteam van RSC Anderlecht blijft leider met nu 19 punten uit 7 wedstrijden. In de achtervolging het beloftenteam van OH Leuven, dat de topaffiche thuis tegen KV Mechelen won, en DVC Eva’s Tienen, allebei op 1 punt! KV Mechelen, ASE De Chastre en het beloftenteam van VC Moldavo volgen op 4 punten van de leider! Onderaan boekte RES Couvin-Mariembourg de eerste winst van het seizoen waardoor het nu 12de wordt met 4 punten, FC Irlande Auderghem is 13de met 1 punt en FC Fémina La Louvière, dat verloor op RES Couvin-Mariembourg is nog altijd laatste zonder punten!

***D1 Féminine – 8ste speeldag:

Lille – Montpellier 1-1 (rust: 1-1);
Doelpunten: 24′ Stina Blackstenius 0-1, 36′ Danielle Tolmais 1-1.

De wedstrijd is gespeeld. Silke Demeyere (links), Janice Cayman (centraal) en Maud Coutereels (rechts) gaan samen op de foto na de puntendeling! Foto – (c) Sportpix.be / Dirk Vuylsteke

Zowel Belgisch Gouden Schoen Janice Cayman (Montpellier) als Belgian Red Flame Maud Coutereels speelden de volledige wedstrijd. Ook Silke Demeyere stond in de basis bij de thuisploeg en lag mee aan de basis van een sterke prestatie van Rijsel die bekroond werd met een puntendeling! Bondscoach Ives Serneels was een van de aandachtige toeschouwers bij deze wedstrijd!

Bekijk de fotoreportage van Dirk Vuylsteke rond Lille – Montpellier via:
Sportpix.be

Bij PSG, dat met 1-0 won thuis tegen Guingamp, zat Belgian Red Flame Davinia Vanmechelen niet in de selektie! Leider Lyon won met 0-5 op bezoek bij FC Metz!

Bekijk de doelpunten uit FC Metz – Lyon met dank aan FFF TV/Canal+:

***Nog meegeven dat Belgian Red Flame Tessa Wullaert al op vrijdagavond 26 oktober 2018 op de 7de speeldag in de FA Women’s Super League met Manchester City thuis speelde tegen Reading. Het duel eindigde in een gelijkspel (1-1) na doelpunten van Georgia Stanway (1-0, 33ste minuut) en van de ingevallen Jade Moore (1-1, 50ste minuut). Tessa Wullaert had pech toen ze in de slotseconden van de wedstrijd met een knap schot vanop afstand de lat trof! In de vorige thuiswedstrijd tegen West Ham United (7-1) lukte ze zowel een doelpunt als een assist!

Tessa Wullaert trof dit keer met een knap afstandschot de lat! Foto – (c) Manchester City Women

Lees over dit duel via:
BBC Sport

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

Share