Share

Na de avondwedstrijd in de Engelse Premier League tussen Leicester City en West Ham United, dat op een 1-1-gelijkspel eindigde, is op zaterdag 27 oktober 2018 een helikopter met daarin de Thaise miljardair Vichai Srivaddhanaprabha, die zowel eigenaar is van Leicester City als van OH Leuven, op een parkeerplaats vlakbij het stadion van de club gecrasht.

Ooggetuigen zagen hoe het toestel vlak na de crash in een enorme vuurbal veranderde waarop vele fans van de club de dag nadien naar het stadion gingen om daar bloemen neer te leggen als laatste eer aan hun voorzitter. Dat je zo’n ongeluk niet kan overleven was bij het zien van de beelden immers meteen duidelijk. Het was wel wachten tot zondagavond 28 oktober 2018 laat vooraleer de Engelse club met het nieuws dat clubeigenaar Vichai Srivaddhanaprabha daarbij om het leven was gekomen naar buiten kwam. De 60-jarige Srivaddhanaprabha kocht Leicester City in augustus 2010. Een half jaar later werd hij voorzitter van de club en in 2016 werd Leicester City tegen alle verwachtingen in verrassend landskampioen in Engeland. Een onmogelijke droom werd waarheid en the Foxes namen in het volgende seizoen deel aan de UEFA Champions League waarbij ze o.a. tegen Club Brugge speelden! In juni 2017 werd Vichai Srivaddhanaprabha met zijn bedrijf King Power ook eigenaar van OH Leuven.

Wat de gevolgen van zijn overlijden zijn voor OH Leuven en ook het vrouwenvoetbalteam van de club is nog niet duidelijk. Het duel van de vrouwen van Leicester City op zondagnamiddag thuis tegen Manchester United in de FA Women’s Championship, het tweede niveau in Engeland, werd vanwege het ongeluk in elk geval afgelast.

Lees nog meer hierover via:
Leicester Mercury
en via:
Manchester Evening News

Lees ook nog via:
HLN.be

Voor interviews met speelsters uit het Belgische en internationale voetbal:
Vrouwenteam TV

PS: OH Leuven meldt dat er vanaf dinsdagmiddag 30 oktober 2018 er een rouwregister aan het onthaal van het King Power at Den Dreef Stadion ligt. In dat rouwregister kunnen fans van OHL hun steun betuigen aan de familie van voorzitter Khun Vichai en aan de familie van de vier anderen die het leven lieten in het helikopterongeluk afgelopen zaterdag.

Share