Share

Lenie Onzia (DVC Eva’s Tienen) keerde in het begin van 2016 terug naar haar oude liefde FC Twente waarmee ze vorige week vrijdag 12 februari 2016 in de Nederlandse Eredivisie op bezoek ging bij ADO Den Haag maar op zaterdag 13 februari 2016 was ze toch in het Bergéstadion voor de affiche tussen DVC Eva’s Tienen en RSC Anderlecht.

Het werd een nipte nederlaag voor de ex-Belgische international die in het laatste kwartier het veld opkwam bij de Tukse meiden ter vervanging van Marthe Munsterman. Het team van trainer Arjan Veurink stond op dat ogenblik niet alleen met tien speelsters op het veld (na de rode kaart net voor de rust voor nieuwkomer Kirsten Van de Ven) maar ook met 1-0 in het krijt na een doelpunt van Dominique Bruinenberg in de 70ste minuut. Lenie Onzia en haar teamgenoten probeerden nog de gelijkmaker te bewerkstelligen maar dat lukte niet meer.


Bekijk het doelpunt in ADO Den Haag – FC Twente met dank aan de KNVB:

Eredivisievrouwen

Door het verlies van FC Twente kon Ajax, dat met 1-0 won thuis tegen SC Heerenveen na een owngoal van Lysanne Van der Wal, in de stand verder uitlopen. Het heeft nu 38 punten uit 15 duels terwijl FC Twente 31 punten heeft uit 14 wedstrijden. Ook PSV Eindhoven, dat met 0-3 won op bezoek bij PEC Zwolle dankzij een dubbel van Mauri van de Wetering en een strafschopdoelpunt van Myrthe Moorrees, heeft 31 punten maar uit 15 duels.

Luister naar Lenie Onzia (FC Twente) na Eva’s Tienen – RSC Anderlecht:

Op vrijdag 19 februari 2016 speelt FC Twente voor het eerst thuis in 2016 en dat om 19u30 op Sportpark Slangenbeek tegen Telstar. De toegang daar is gratis. De andere duels op die avond zijn Heerenveen – PEC Zwolle eveneens om 19u30 en PSV-ADO Den Haag, dat al om 17 uur begint.

Voor meer over Lenie Onzia en FC Twente:
Website FC Twente

Share